Hamas: İsrail, 7’nci turda salıvermesi gereken Filistinlileri yarın serbest bırakacak

Hamas, İsrail’in Rehine Naaşlarını Teslim Edecek

Hamas, İsrail’in yarın rehine naaşlarının teslim edilmesiyle eş zamanlı olarak geçen hafta esir takasının 7’nci turunda bırakması gereken Filistinlileri salıvereceğini duyurdu.

Hamas Sözcüsü Abdullatif El Kanu, konuyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Kanu, 27 Şubat Perşembe günü İsrailli rehinelerin cenazelerinin teslim edilmesiyle eş zamanlı olarak Filistinli esirlerin serbest bırakılacağını belirtti. Sürecin İsrail’in taahhütlerini yerine getirmesini sağlayacak yeni bir mekanizma çerçevesinde yürütüleceğini belirten Kanu, Mısırlı arabulucuların süreci garanti altına aldığını ve Hamas’ın anlaşmanın uygulanmasına bağlı olduğunu vurguladı.

Hamas’ın ateşkes ve esir takası anlaşmasında ikinci aşama için herhangi bir teklif sunmadığını belirten Abdullatif El Kanu, bu aşamaya hazır olduklarını ve tüm süreçleri tamamlamak için ciddi bir şekilde ilerlemek istediklerini ifade etti.

Ne Olmuştu?

Hamas, İsrail’le varılan ateşkes anlaşması kapsamında, rehine takasının yedinci turunda altı İsrailli rehineyi serbest bıraktı. Hamas’ın İsrailli rehineleri serbest bırakmasının ardından İsrail’in Filistinli tutukluları serbest bırakmasının İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu’nun gerçekleştireceği güvenlik istişare toplantısından çıkacak karara bağlı olduğu belirtilmişti.

Netanyahu’nun ofisinden yapılan açıklamada, Filistinli esirlerin serbest bırakılmasının askıya alındığı bildirilmişti. Hamas, İsrail’in anlaşmayı ihlal ettiğini belirterek uluslararası toplumu, İsrail’e anlaşmayı uygulaması için baskı yapmaya çağırmıştı.

Ateşkes ve esir takası anlaşması yürürlüğe girdikten sonra, İsrail hapishanelerindeki Filistinli esirler ile İsrailli ve Taylandlı esirler serbest bırakılmıştı. Esir takasının ilk altı turunda bin 135 Filistinli esir ile 19 İsrailli ve 5 Taylandlı esir serbest bırakılmıştı.

(ANADOLU AJANSI)

Related Posts

Osmaniye’de Bisiklet Kazası: 1 Ölü, 1 Yaralı

Osmaniye’de elektrikli bisiklet köprüden dere yatağına düştü; Hayrullah Üveys yaşamını yitirdi.

Milyonlarca turistin akın ettiği Kapadokya’nın hali içler acısı: Her taraf hayvan gübresiyle dolu

Kapadokya Bölgesi’nin önemli destinasyonları arasında yer alan ve görenleri kendine hayran bırakan Kızılçukur Vadisi; bu defa gün batımındaki kızıl renge bürünen görüntüsü ile değil, doğaya dökülen hayvan gübreleri ile gündemde. Kapadokya’yı gezmek …

Diyanet’in hedefi giyim kuşam özgürlüğü: ‘Kısa giyinmek haramdır, sessiz kalan herkes vebal altında’

Diyanet’in bu haftaki Cuma hutbesinde hedef yurttaşın giyim özgürlüğü oldu. Kısa giyinmenin “hayasızlık” olduğu ve kısa giyinenlerin “Allah’ın emrini ihlal ettiği” öne sürülen hutbede “Ahlak ve edep ölçülerinin çiğnenmesine sessiz kalan herkes büyük bir vebal altındadır” denildi.

Sözlü savaşın ardından sürpriz bağış: 15 milyon dolar verdi

Elon Musk’ın aralarındaki gerilime rağmen Trump ve Cumhuriyetçilere 15 milyon dolar verdiği ortaya çıktı.

Ankara’da üçlü zirve

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ve MİT Başkanı İbrahim Kalın görüştü.

Sokak ortasında kadına şiddet: Silahla tehdit

İstanbul Ümraniye’de çekildiği belirtilen görüntülerde bir şahsın, kendisinden ayrılmak istediği öne sürülen bir kadına şiddet uyguladığı ve silahla tehdit ettiği görüntüler tepkilere yol açtı.