Skip to content
-
Subscribe to our newsletter & never miss our best posts. Subscribe Now!
  • https://www.facebook.com/
  • https://twitter.com/
  • https://t.me/
  • https://www.instagram.com/
  • https://youtube.com/
Balikcil

Balikcil bölgesinden en yeni haberler

Balikcil

Balikcil bölgesinden en yeni haberler

  • ANA SAYFA
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • SAĞLIK
  • TEKNOLOJİ
  • TANITIM
  • İLETİŞİM
  • ANA SAYFA
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • SAĞLIK
  • TEKNOLOJİ
  • TANITIM
  • İLETİŞİM
Subscribe
Close

Search

Eğitim

Putin ve Şi Cinping Zirvesi: 40 Önemli Anlaşma Masada

By Elif Çelik
20 Mayıs 2026 2 Min Read
Putin ve Şi Cinping Zirvesi: 40 Önemli Anlaşma Masada için yorumlar kapalı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Çin’i ziyaret ederek Çin Devlet Başkanı Şi Cinping ile kritik bir görüşme gerçekleştirdi. Bu önemli zirve, iki ülke arasındaki ekonomik, enerji ve stratejik iş birliğini güçlendirmeyi hedefliyor. Putin’in Pekin ziyareti, ABD Başkanı Donald Trump’ın Çin’e yaptığı ziyaretin ardından geldi ve bu durum, uluslararası ilişkilerdeki dinamikleri etkileyen bir gelişme olarak öne çıktı.

Dün gece Pekin’e ulaşan Putin, havalimanında Çin Dışişleri Bakanı Vang Yi tarafından karşılandı. Rus lider için Tiananmen Meydanı’nda resmi bir karşılama töreni düzenlenirken, ardından Şi Cinping ile baş başa ve heyetler arası görüşmelere geçildi.

Putin’in ziyareti, Trump’ın 13-15 Mayıs tarihlerindeki Çin ziyaretinin hemen ardından gerçekleşmesiyle dikkat çekiyor. Trump’ın programında tarihi yerler ve özel buluşmalar yer alırken, Putin’in programı daha çok resmi temaslar ve stratejik görüşmelere odaklandı.

Zirvede, yaklaşık 40 iş birliği belgesinin imzalanması bekleniyor. Ekonomi, enerji ve stratejik iş birliği başlıklarının ön planda olması, Rusya ve Çin’in son yıllarda birbirlerine daha çok yaklaştığını gösteriyor. Ukrayna savaşı sonrası Batı yaptırımlarıyla zor durumda kalan Rusya, Çin ile ilişkilerini güçlendirirken, ABD ve müttefikleriyle de gerilim yaşamaktadır.

Rusya’nın enerji kaynaklarının Çin tarafından yoğun bir şekilde satın alındığı belirtiliyor. İki ülke arasındaki ticaret hacmi son iki yılda 240 milyar doları aşmış durumda. Özellikle İran’daki savaşın Hürmüz Boğazı’ndaki enerji akışını etkilemesinin, Çin’in Rusya’yı daha önemli bir enerji ortağı haline getirdiği değerlendiriliyor.

Putin, bu ziyaretinin 25’inci kez Çin’e yaptığı resmi ziyaret olduğunu vurgulayarak, Rusya-Çin ilişkilerinin bugüne kadar görülmemiş bir seviyeye ulaştığını ifade etti. İki ülke arasındaki ilişkiler “kapsamlı stratejik koordinasyon ortaklığı” olarak tanımlanırken, ayrıca Şanghay İşbirliği Örgütü ve BRICS gibi uluslararası platformlarda da yakın iş birliği devam etmektedir.

Author

Elif Çelik

Follow Me
Other Articles
Previous

Mavi Vatan: Silivri’den Yükselen Yeni Bir Strateji

Next

Bayramda Elektrikli Araç Kullanıcılarına Kesintisiz Şarj Hizmeti Hazırlığı

SON YAZILAR

  • YKS tercih maratonunda son saatler
  • LGS birinci nakil sonuçları açıklandı
  • Altın fiyatları haftaya düşüşle başladı: Gram, çeyrek ve Cumhuriyet altını bugün ne kadar oldu? Güncel altın fiyatları 10 Ağustos 2026 Pazartesi…
  • Çin’de ‘Dolphin Tayfunu’ nedeniyle 1 milyondan fazla kişi tahliye edildi
  • Dolar kuru rekor üstüne rekor kırıyor: 500 puan eriyen dolar endeksi tekrar şahlandı
  • Banksy’nin Sanatı Vergi Mükelleflerine 150 Bin Sterline Mal Oldu
  • Xiaomi’den Yeni Kablosuz Dikey Süpürge: Hem Süpürüyor Hem Siliyor
  • Son Dakika… Şehit yakınları ve gazilerin haklarına yönelik düzenlemeleri içeren kanun teklifi, yasalaştı!
  • İçeride TMO desteği, dışarıda ‘Karadeniz’ krizi fiyatı artırıyor! Buğdayda rekor karşılık buldu
  • Google Pixel Watch 5 Sızdırıldı: İşte Detaylar

Sayaç

Kategoriler

  • Eğitim (1.442)
  • Ekonomi (115)
  • Haber (518)
  • Sağlık (133)
  • Teknoloji (67)
Copyright 2026 — Balikcil. All rights reserved. Blogsy WordPress Theme
Office Lisans Satın Al
beylikdüzü escort avcılar escort esenyurt escort beylikdüzü escort bahçeşehir escort istanbul escort
adana escort
Office Lisans Satın Al
aaaa