Skip to content
-
Subscribe to our newsletter & never miss our best posts. Subscribe Now!
  • https://www.facebook.com/
  • https://twitter.com/
  • https://t.me/
  • https://www.instagram.com/
  • https://youtube.com/
Balikcil

Balikcil bölgesinden en yeni haberler

Balikcil

Balikcil bölgesinden en yeni haberler

  • ANA SAYFA
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • SAĞLIK
  • TEKNOLOJİ
  • TANITIM
  • İLETİŞİM
  • ANA SAYFA
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • SAĞLIK
  • TEKNOLOJİ
  • TANITIM
  • İLETİŞİM
Subscribe
Close

Search

Eğitim

Angela Merkel’e Avrupa Birliği’nden Üst Düzey Onur Ödülü

By Elif Çelik
20 Mayıs 2026 1 Min Read
Angela Merkel’e Avrupa Birliği’nden Üst Düzey Onur Ödülü için yorumlar kapalı

20 Mayıs 2026 tarihinde, Almanya’nın eski Başbakanı Angela Merkel, Avrupa Birliği tarafından ilk kez verilen “Avrupa Liyakat Nişanı” ile ödüllendirildi. Strasbourg’da gerçekleştirilen tören sırasında Merkel, Avrupa’daki demokrasi, barış ve temel hakların korunması için daha fazla çaba gösterilmesi gerektiğini vurguladı.

Merkel, ödül töreninde yaptığı konuşmasında, Avrupa Birliği’nin vatandaşlarına verdiği taahhütleri yerine getirmesi gerektiğinin altını çizerken, özellikle demokrasi ve temel hakların korunmasının önemine dikkat çekti. Dijital platformlar ve yapay zeka alanındaki mevcut AB düzenlemelerinin korunmasını isteyen Merkel, “Yalanların cezasız kalacağına inanılmasının demokrasinin temelini zedeleyeceğini” ifade etti.

Törende ödül alan diğer önemli isimler arasında eski Polonya Cumhurbaşkanı Lech Walesa ve Ukrayna Devlet Başkanı Volodymyr Zelenskyy de yer aldı. Avrupa Halk Partisi (EPP) Başkanı Manfred Weber, Merkel’i “Avrupa’nın büyük liderlerinden biri” olarak nitelendirirken, onun Euro krizi ve Yunanistan’a yardım süreçlerindeki kritik rolünü de hatırlattı. Weber, Avrupa’nın dış ve güvenlik politikalarında gerçekleştirilemeyen reformlara da eleştirilerde bulundu.

Moldova Başbakanı Maia Sandu da ödül alan isimler arasındaydı. Sandu, ödülün Moldova halkına ait olduğunu belirterek, ülkesinin Avrupa Birliği üyelik sürecinin hızlandırılması çağrısında bulundu. Diğer ödül sahipleri arasında Avusturya’nın eski Başbakanı Wolfgang Schüssel, Ukraynalı insan hakları savunucusu Oleksandra Matviichuk, ünlü İrlandalı müzik grubu U2 ve basketbol yıldızı Giannis Antetokounmpo da bulunuyor.

Avrupa Parlamentosu Başkanı Roberta Metsola, törende yaptığı konuşmada, bu nişanın Avrupa değerlerini savunan bireylere bir teşekkür niteliği taşıdığını ifade etti.

Author

Elif Çelik

Follow Me
Other Articles
Previous

Ferdi Kadıoğlu’na Prestijli Ödül: Premier Lig’in En İyisi Seçildi

Next

Angela Merkel’e Avrupa Birliği’nden Önemli Onur: Liyakat Nişanı

SON YAZILAR

  • Çin’de ‘Dolphin Tayfunu’ nedeniyle 1 milyondan fazla kişi tahliye edildi
  • Dolar kuru rekor üstüne rekor kırıyor: 500 puan eriyen dolar endeksi tekrar şahlandı
  • Banksy’nin Sanatı Vergi Mükelleflerine 150 Bin Sterline Mal Oldu
  • Xiaomi’den Yeni Kablosuz Dikey Süpürge: Hem Süpürüyor Hem Siliyor
  • Son Dakika… Şehit yakınları ve gazilerin haklarına yönelik düzenlemeleri içeren kanun teklifi, yasalaştı!
  • İçeride TMO desteği, dışarıda ‘Karadeniz’ krizi fiyatı artırıyor! Buğdayda rekor karşılık buldu
  • Google Pixel Watch 5 Sızdırıldı: İşte Detaylar
  • Zihin Okuyan Yapay Zeka Firması: Beynini Okutana 50 Dolar
  • İYİ Parti’den ‘çerçeve yasa’ hamlesi: Komisyon’dan canlı yayın açtı
  • Eskişehir’de 2 belediye başkanı YENİ Parti’ye geçti

Sayaç

Kategoriler

  • Eğitim (1.440)
  • Ekonomi (115)
  • Haber (518)
  • Sağlık (132)
  • Teknoloji (67)
Copyright 2026 — Balikcil. All rights reserved. Blogsy WordPress Theme
Office Lisans Satın Al
beylikdüzü escort avcılar escort esenyurt escort beylikdüzü escort bahçeşehir escort istanbul escort
adana escort
Office Lisans Satın Al