Türk mobilya devi rekor fiyatı satıldı. Onların alacağını kimse tahmin etmiyordu. FETÖ bağlantısı ortaya çıkmıştı

Bellona Mobilya, Bayileri Tarafından Satın Alındı!

Türkiye’nin önde gelen mobilya markalarından Bellona, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından gerçekleştirilen ihaleyle yeni sahiplerine devredildi. 6 Nisan’da İstanbul Esentepe’deki TMSF binasında yapılan ihalede, Bellona Mobilya Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin tüm hisseleri, Bellona bayilerinin oluşturduğu aynı adı taşıyan şirket tarafından 8 milyar 100 milyon TL’ye satın alındı. Şirket, 7 milyar TL muhammen bedel ile satışa sunulmuştu ancak beklentilerin üzerinde bir teklif alındı.

Türk mobilya devi Bellona’nın satışı bugün gerçekleşti. FETÖ bağlantısı ortaya çıkmıştı.

FETÖ BAĞLANTISI

2016 yılında Boydak Holding’in FETÖ ile ilişkilendirilmesi sonucu Bellona, TMSF yönetimine devredilmişti. Bu süreçte Boydak Holding’e bağlı Bellona ve İstikbal gibi markalar, kayyum tarafından yönetilmekteydi. Bellona’nın satışıyla TMSF, devlet varlıklarını ekonomiye kazandırma hedefine büyük bir adım atmış oldu.

İHRACATTA GÜÇLÜ BİR OYUNCU

123 ülkeye ihracat gerçekleştiren Bellona, modern tasarımları ve yüksek kaliteli üretimiyle küresel pazara damgasını vuruyor. Şirket bayileri, markanın değerini koruyarak büyütmeyi hedefliyor. İhalenin ardından Rekabet Kurumu’nun onay süreci başladı.

BAYİLER PATRON OLDU

Bellona bayileri tarafından oluşturulan şirket, markayı devralarak yönetimi ele aldı. Bu adım, bayilerin markaya duyduğu güveni ve sektörel dayanışmayı gösterdi. Yeni sahipler, Bellona’yı daha rekabetçi bir konuma taşımaya hazırlanıyorlar.

İSTİKBAL DE SATILACAK

TMSF’nin bünyesinde bulunan diğer bir mobilya devi olan İstikbal’in de yakın zamanda satışa çıkarılması bekleniyor. İstikbal’in ihalesi, mobilya sektöründe yeni gelişmelerin habercisi olarak görülüyor.

Bellona’nın bayiler tarafından devralınması, sektöre olumlu bir hava katmıştır. Uzmanlar, bu tür satın almaların yerli üretimi güçlendireceğini ve istihdamı artıracağını belirtmektedir. Bellona’nın yeni döneminde küresel pazarda daha etkin bir rol oynaması beklenmektedir.

Related Posts

Reel sektörün net döviz açığı arttı

Finansal kesim dışındaki firmaların net döviz açığı, nisan ayında önceki aya göre artış kaydederek 171,8 milyar dolar olarak gerçekleşti.

Küresel ham çelik üretimi geriledi

Küresel ham çelik üretimi, mayısta geçen yılın aynı ayına göre Çin’in üretimindeki sert düşüşün etkisiyle yüzde 3,8 azalarak 158,8 milyon ton oldu.

Elon Musk kurtuluşu taksicilikte buldu

Elon Musk’ın sahibi olduğu Tesla, dün sürücüsüz taksi uygulamasına ABD’nin Teksas eyaletinin Austin kentinde başladı. Musk’ın Trump ile birlikte siyasi faaliyetlerde bulunması ve sonrasında Trump ile tartışmalar yaşanması sonucu ağır kayıplar vermişti. Robotaksi uygulamasının başlamasıyla birlikte Tesla hisseleri yüzde 8’in üzerinde kazandırdı.

İran – İsrail ateşkesi sonrası Asya borsaları pozitif seyrediyor! (24 Haziran 2025)

Küresel piyasalarda Orta Doğu’daki gerilimin sona erebileceği beklentileriyle pozitif bir seyir izlenirken, ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell’ın bugünkü konuşması yatırımcıların odağına yerleşti. ABD Başkanı Donald Trump, sabaha karşı …

Rekabet Kurumu acımadı! Ev aletleri satan şirkete ‘kartel’ cezası!

Rekabet Kurumu, Fakir Elektrikli Ev Aletleri’nin; Teknosa, Vatan Bilgisayar ve MediaMarkt arasında dolaylı bilgi değişimine aracılık ederek topla-dağıt karteline taraf olduğunu tespit etti. İncelemeler sonunda şirkete 26 milyon lira para ceza …

Hasatta gençler var!

Genç nüfusun tarımsal üretimde yer alması için bakanlıklar ortak projelerle kolları sıvadı. Gençlik ve Spor Bakanlığı, tarım sektöründe yenilikçi girişimciliği teşvik etmek amacıyla ‘Fikirden Hasada’ kampları başlatıyor. 81 ilde 16-25 yaş arası tüm gençler bu kampa başvurabilecek.