Trump’tan ‘iki cinsiyet’ vurgusu

ABD Başkanı Trump, Miami’de Kongre Üyeleriyle Bir Araya Geldi

ABD Başkanı Trump, Miami’de Cumhuriyetçi Kongre üyelerinin katıldığı parti buluşmasında önemli değerlendirmeler yaptı. Görevinin ilk haftasında birçok kritik başkanlık kararnamesine imza atan Trump, trans bireylerle ilgili aldığı kararın da büyük önem taşıdığını vurguladı.

Trump, “Sadece erkek ve kadın olmak üzere iki cinsiyetin olduğunu Birleşik Devletler hükümeti için resmi politika haline getirdim. Bu kararı almam gerçekten zorlu bir süreçti” dedi.

20 Ocak Pazartesi günü görevine başlayan Trump, aynı gün imzaladığı kararname ile federal hükümetin sadece biyolojik olarak erkek ve kadın cinsiyetlerini tanımasını zorunlu kıldı ve trans bireylerin federal kurumlarda düzenlenen kadın spor etkinliklerine katılmasını yasakladı.

Related Posts

Vatikan’da tarihi seçim: Yeni Papa için Konklav başladı

Vatikan’da tarihi seçim: Yeni Papa için Konklav başladı

Trump’tan manidar Pakistan-Hindistan çatışması açıklaması

Hindistan, Pakistan’ın 3 bölgesine füzelerle saldırdı. Pakistan’ın Keşmir bölgesinde çok sayıda patlama sesi duyulduğunu bildirilirken, saldırılar sonucu ilk belirlemelere göre 3 kişinin öldüğü, 12 kişinin yaralandığı duyuruldu. Ayrıca Pakistan …

Resmî Gazete’de bugün (7 Mayıs 2025 Resmî Gazete kararları)

Resmî Gazete’de 7 Mayıs 2025 tarihli kararlar, yönetmelikler ve tebliğler yayımlandı. Peki, Resmi Gazete’de bugün neler var?

Son dakika… Asya karıştı! Hindistan Pakistan’ı füzelerle vurdu

Son dakika haberine göre; Pakistan Askeri Sözcüsü “Hindistan 3 farklı noktadan Pakistan’a saldırı düzenledi” açıklamasını yaptı.

İtalya’da yürekleri ağza getiren anlar… 3 uçak havada çarpıştı

İtalya Hava Kuvvetleri’ne bağlı Frecce Tricolori adlı akrobasi ekibine ait 3 uçak, gösteri uçuşu sırasında hava çarpıştı.

Dünyadan ‘İsrail’ kararı: Uçakları indirmeyecekler

Yemen’deki Husilerin işgalci İsrail’in Ben Gurion Havalimanı’na saldırısı sonrası, Avrupa’da birçok havayolu şirketinden ‘Tel Aviv’e seferleri durdurma’ kararı geldi. Yunanistan merkezli Aegean Airlines ve Avrupa’daki bazı havayolları, İsrail’e giden ve İsrail’den gelen seferleri askıya aldı. İran destekli Husiler, Ben Gurion Havalimanı’ndaki pistin çok yakınını balistik füzeyle vurmuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir