Sudan’a seyahat etmeyin! Dışişleri’nden flaş uyarı!

Türk Vatandaşlarına Sudan Uyarısı: Dikkatli ve Tedbirli Olun!

Dışişleri Bakanlığı’nın sosyal medya hesabından yapılan açıklamaya göre, Sudan’da bulunan Türk vatandaşlarına dikkatli olmaları çağrısında bulunuldu.

Ülkede zorunlu kalmayan vatandaşlar için ticari uçuşlar, kara ve deniz yoluyla ülkeden ayrılmaları tavsiye edilirken, gelişmeleri takip etmek için Dışişleri Bakanlığı ve Türkiye’nin Hartum Büyükelçiliği’nin resmi internet siteleri ve sosyal medya hesaplarının kullanılması istendi. Acil durumlarda ise Hartum Büyükelçiliği’nin +249 90 094 2738 ve Bakanlığın Konsolosluk Çağrı Merkezi’nin +90 312 292 29 29 numaralı telefonları aranabilecek.

Related Posts

SÖZCÜ’nün torpil haberi meclis gündeminde

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Karaman Milletvekili Av. İsmail Atakan Ünver, SÖZCÜ’nün Karaman İl Özel İdaresi tarafından gerçekleştirilen ve kamuoyunda torpil iddialarıyla tartışma yaratan daimî işçi alımı haberini TBMM gündemine taşıdı. Ünver, İçişleri Bakanı’nın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, işe alınan kişilerin büyük bölümünün iktidar partisinin teşkilat mensuplarının yakınları olduğuna dair iddiaları sordu.

Resmî Gazete’de bugün (10 Mayıs 2025 Resmî Gazete kararları)

Resmî Gazete’de 10 Mayıs 2025 tarihli kararlar, yönetmelikler ve tebliğler yayımlandı. Peki, Resmi Gazete’de bugün neler var?

Üzerine fıstık ezmesi sürüp sınıfa girdi: Öğrencilere unutulmayacak bir ders verdi

Bir ilkokul öğretmeni, öğrencilerine anlatacağı konu hakkında müthiş bir hazırlık yaptı. Konuya dikkat çekmek için üzerine fıstık ezmesi sürerek giren öğretmen, öğrencilerine ömür boyu unutmayacakları bir ders verdi.

Alkollüyken evini yakmaya çalıştı, polisleri tehdit etti

İstanbul Beyoğlu’nda alkollü olduğu iddia edilen bir kişi, evini ateşe vermeye çalıştı. Elindeki bıçakla çevredekileri ve polisleri tehdit eden kişi, güçlükle etkisiz hale getirilerek gözaltına alındı.

Türk vatandaşlarına Sudan uyarısı!

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, bu çerçevede, Türk vatandaşlarının elzem olmadıkça Sudan’a seyahat etmekten kaçınmaları ve halihazırda Sudan’da bulunan Türk vatandaşlarının ise tedbirli olmaları tavsiye edildi. “Sudan’da kalmaları elzem …

Sosyal medyadan tanıştığı kadının özel görüntülerini paylaştı: Ünlü yazara hapis cezası!

Muğla’nın Bodrum ilçesinde yaşayan yazar ve ulusal yayın organlarında köşe yazarlığı yapan ünlü yazar A.T. sosyal medyadan tanıştığı S.C.’nin özel görüntülerini 3. Kişilerle paylaşınca S.C. soluğu mahkemede aldı. Yazara 2 yıl hapis cezası verildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir