Özgür Özel’in Erdoğan’a ‘Brecht’ çağrısına AKP’den ‘minareler süngü, kubbeler miğfer’ yanıtı

T24 Haber Merkezi

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, CHP Genel Başkanı Özgür Özel‘e tepki göstererek “Kendi partisini yönetme kabiliyetini kaybettikçe AKP Parti ve Cumhur İttifakı’na saldırıyor” dedi. Özel, Erdoğan’ın 12 Aralık 1997’de Siirt mitinginde okuduğu ve cezaevine girmesine neden olan Ziya Gökalp‘in ‘Asker Duası’ şiirine atıf yaptı. 

CHP lideri Özel, “Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiçbirimiz” sloganını eleştiren Tayyip Erdoğan’a “Bertolt Brecht’in şiiri bu, Allah’ın cahili. Ne Brecht’i bilir ne şiiri bilir ne sanat bilir ne kültür bilir” demişti. Özel, “Bertolt Brecht’in ‘Halkın Ekmeği’ şiirini okursa grup toplantısında prompterdan, ben diyeceğim ki ‘cahil değil'” ifadelerini kullanmıştı. 

AKP’den Özgür Özel’e tepki geldi. Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Çelik, “CHP Genel Başkanı Özgür Özel, kendi partisini yönetme kabiliyetini kaybettikçe Cumhurbaşkanımıza, AK Partimize ve Cumhur İttifakımıza saldırmaktadır. CHP’yi yönetme kabiliyeti noktasında giderek büyüyen ‘siyasi cari açığı’nı Cumhurbaşkanımıza, AK Partimize ve Cumhur İttifakımıza siyasi mantıktan yoksun saldırılar yaparak kapatamaz” dedi.

Çelik’in açıklamaları şöyle:

“CHP Genel Başkanı Sn Özgür Özel, kendi partisini yönetme kabiliyetini kaybettikçe Sn Cumhurbaşkanımıza, AK Partimize ve Cumhur İttifakımıza saldırmaktadır. Sn Özgür Özel, CHP’yi yönetme kabiliyeti noktasında giderek büyüyen ‘siyasi cari açığı’nı Sn Cumhurbaşkanımıza, AK Partimize ve Cumhur İttifakımıza siyasi mantıktan yoksun saldırılar yaparak kapatamaz. Sn Özgür Özel’in şunu bilmesinde fayda var: Sn Cumhurbaşkanımızın siyasi mücadele verdiği lig, dünya siyasetinin süper ligidir. Özgür Özel’in kendi genel başkanlığını ispat etmeye çalıştığı lig ise iç siyasetin amatör ligidir.

Sn Özgür Özel, Sn Cumhurbaşkanımızın Bertolt Brecht’in şiirini okuması halinde, Cumhurbaşkanımıza söylediği çirkin sözleri geri alacağını ifade etmiş. Sn Özgür Özel’in son günlerde şiir okumaya çokça değinmesi üzerine kendisine bir tavsiyede bulunmakta yarar görüyoruz: Sn Cumhurbaşkanımız tarafından 1997 yılında Siirt’te okunan ve sonrasında vesayet zihniyeti tarafından kendisine siyasi yasak getirilmesinin bahanesi olarak kullanılan, “minareler süngü, kubbeler miğfer; camiler kışlamız, müminler asker” dizesini içeren şiiri Özgür Özel’in CHP grup toplantısında okuması çok anlamlı olacaktır. Sn Özgür Özel, bu şiire ait dizeleri makam odasına da asmalı ve bu şiirdeki mesajları her gün hatırlayarak parti siyasetini milli bir çizgide tutmak için ilham kaynağı kabul etmelidir.

Sn Özgür Özel, Sn Cumhurbaşkanımıza karşı başarısız polemikler üretmek yerine kendi ligine dönmeli ve enerjisini CHP’nin bitmek tükenmek bilmeyen iç krizlerini çözmeye harcamalıdır. Sn Özel ilk olarak kendinden önceki CHP genel başkanı Sn Kılıçdaroğlu’nun ağır iddialarını cevaplamalıdır. Ardından CHP’de “eş genel başkan” gibi davrananları kontrol altına almalıdır. CHP’nin iç kavgalarından başarıyla çıkarsa, gerçek siyasi meselelere vakit ayırmalıdır.”

TIKLAYIN – Özel’den Erdoğan’a çağrı: Bertolt Brecht’in ‘Halkın Ekmeği’ şiirini prompterdan okursan, ben diyeceğim ki ‘cahil değil’

TIKLAYIN – Özel’den, Kılıçdaroğlu’nun “Erdoğan’ın iddialarıyla ilgili açıklama yap” çağrısına yanıt: Buna cevap mı verilir?

TIKLAYIN – Kılıçdaroğlu’ndan CHP’ye “ön seçim” eleştirisi: Ülke yangın yeri; niye acele ediyorsunuz, neden partiyi bölüyorsunuz!

 

Botoks ücreti ne kadar olmalı, Türkiye’de yasal olan markalar hangileri; Dr. Nurhayat Gül anlattı


 

Related Posts

Sultangazi Belediyesi’nden Çatalzeytin’e Prestij Cadde Projesi

Sultangazi Belediyesi, kardeş belediye Çatalzeytin’e kazandırdığı modern prestij cadde projelerinin açılışını gerçekleştirdi. Başkan Abdurrahman Dursun, cadde düzenlemeleri ve aydınlatma çalışmalarıyla şehrin görünümünü yeniledi.

Galatasaray Hakan Çalhanoğlu’nun rövanşını Kim Min Jae ile almak istiyor

Transfer listesinde yer aldığı Hakan Çalhanoğlu’nu Fenerbahçe’ye kaptırmak üzere olan Galatasaray, savunma hattına eski Fenerbahçeli Kim Min Jae’yi transfer etmek istiyor. Sarı-kırmızılı yönetim, Victor Osimhen ve Ederson transferlerinden sonra yoğunluğunu Güney Koreli savunmacıya verecek.

Sıcak hava etkili oldu: Cadde ve sokaklar boş kaldı

Sıcak havanın etkili olduğu Kırklareli’de cadde ve sokaklar boş kaldı.

Madenciler Saraybosna’da Hükümete Gösteri Düzenledi

Bosna Hersek’te 500’den fazla madenci, maaş ve emeklilik iyileştirmeleri için gösteri yaptı.

Angelina Jolie kızı Shiloh, arabada kız arkadaşı ile öpüşürken görüntülendi

Angelina Jolie ve Brad Pitt’in 19 yaşındaki kızı Shiloh Jolie, dansçı Keoni Rose ile ilişkisini ilerletti. İkilinin bir süredir birlikte yaşadığı ve Los Angeles’ta ortak bir dairede kaldıkları belirtildi. Shiloh ve Keoni, geçtiğimiz haftalarda bir moda mağazasında alışveriş yaparken görüntülendi.

Edirne’de Ticari Araç Kazası

Hafif ticari araç, Edirne’de sitenin çitlerine ve otomobile çarptı. Kaza güvenlik kamerasında.