Ordu Ticaret ve Sanayi Odası’ndan Kadın Girişimcilere Destek
Ordu Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Levent Karlıbel, kentte 2017 yılında başlatılan projenin eğitimlerle devam ettiğini belirtti. OTSO’nun son teknolojiyle donatılmış atölyesinde uzmanlar tarafından verilen eğitimlerle Türkiye’nin önemli ihraç ürünü fındık, çikolata ile buluşturuluyor.
Fındık üretimine değer katmayı hedeflediklerini vurgulayan Karlıbel, “İş’te Kadınlar Projesi” kapsamında butik çikolata kurslarının Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı desteğiyle devam ettiğini açıkladı. Yüzlerce kadının eğitim aldığı kurslardan bazıları, kendi iş yerlerini kurarak girişimci oldu.
“Türkiye Ekonomisine Olumlu Katkılarının Olacağına İnanıyoruz”
Ordu’da üretilen butik çikolatalar için yeni adımlar atacaklarını belirten Karlıbel, “Önümüzdeki süreçte fındıkla buluşan butik çikolataların e-ticaret altyapısını hazırlayarak önce Türkiye sonra da dünya geneline satmayı hedefliyoruz. Bu çikolataların Türkiye ekonomisine olumlu katkı yapacağına inanıyoruz.” şeklinde konuştu.
Karlıbel, atölyede üretilen çikolataların halihazırda hediyelik olarak kullanıldığını ekledi. Kursiyerlere eğitim veren usta öğretici Miray Çiçek Evcim ise birçok kadının kursları tamamlayarak kendi iş yerlerini açtığını belirtti.
Eğitim alan Zehra Şahin ise kurs sonrası hayallerinin genişlediğini ifade ederek, “Ürettiğimiz çikolataları ilerleyen süreçte önce kendi ilimizde, sonra ülkenin çeşitli illerinde satmayı düşünüyorum.” dedi.
More Stories
İstanbul’da şubat ayında portakal ve domates zirvede yerini aldı
Bakan Şimşek: Sanayi üretimi ocakta daraldı
Tekirdağ’da 146 Litre Sahte İçki Ele Ge geçirildi