Güncel Haber Sitesi

Haber Takip Merkezi – Güncel ve Tarafsız Haber Sitesi – Ülkenin Nabzını Tutan Site

Öcalan’ın çağrısını dinleyen vatandaşların tepkisi gündem oldu!

DEM Parti heyeti teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın çağrısını açıkladı. PKK'ya silah bırakma çağrısında bulunan Öcalan, örgütün kendisini feshetmesini istedi. Çağrı LED ekranlara yansıtıldı. Vatandaşların gözyaşlarını tutamadığı, birbirlerine sarılarak duygusal anlar yaşadığı görüldü.

DEM Parti Heyeti: Öcalan, PKK’ya Silah Bırakma ve Örgütün Feshini İstedi

DEM Parti İmralı heyeti, teröristbaşı Abdullah Öcalan’ın PKK’ya silah bırakma ve örgütün kendisini feshetme çağrısını kamuoyuna duyurdu. Öcalan’ın çağrısı, Diyarbakır, Van ve Mersin gibi şehirlerde kurulan dev ekranlardan halka iletilirken, Diyarbakır’da toplanan kalabalığın duygusal anlar yaşadığı görüldü.



Öcalan’ın çağrısının duyurulmasının ardından Diyarbakır’da çekilen görüntülerde bir vatandaşın gözyaşlarına hakim olamaması dikkat çekti. Aynı şekilde, çağrıyı izleyen iki kadının birbirlerine sarılarak ağlaması da dikkat çekti.