NATO Dışişleri Bakanları Brüksel’de toplanıyor

 

Bakan Fidan’ın toplantı marjında çok sayıda mevkidaşıyla ikili görüşmesi yapması da öngörülüyor. Avrupa’nın güvenlik mimarisinin yeniden şekillendiği bir dönemde yapılacak kritik toplantıda; Rusya-Ukrayna savaşı, transatlantik ilişkiler, ABD’nin Ukrayna politikası, NATO’nun güvenlik ve savunma politikaları müttefiklerin gündemindeki en sıcak başlıklar arasında yer alıyor.

MARCO RUBIO DA GELİYOR

Brüksel’deki toplantı, NATO Genel Sekreterlik görevini 1 Ekim’de devralan Mark Rutte’nin katılımıyla düzenlenen ilk Dışişleri Bakanları Toplantısı olacak. Ayrıca, ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio’nun göreve geldikten sonraki ilk NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı olacak. ABD Dışişleri Bakanlığından konuya dair yapılan yazılı açıklamada Rubio’nun, ittifakın güvenlik öncelikleri, savunma harcamalarının artırılması ve Ukrayna’da barış gibi konuların ele alınacağı belirtilen açıklamada, Rubio’nun aynı zamanda Çin tehdidini de gündeme getireceği aktarıldı.

Related Posts

Fırat Nehri’ne giren iki kardeşi ölüm ayırdı

Şanlıurfa’nın Birecik ilçesinde, serinlemek için Fırat Nehri’ne giren iki kardeşten 13 yaşındaki Beyza Nur boğuldu, 17 yaşındaki Sevgi ise tedavi altına alındı.

‘Casperlar’a büyük darbe

‘Casperlar’ suç örgütüne üye oldukları tespit edilen şahısların yakalanmasına yönelik operasyon düzenlendi. 231 adrese eş zamanlı düzenlenen operasyonlarda 79 kişi gözaltına alındı. Mahkemeye sevk edilen 79 kişiden 70’i tutuklanırken 9 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Trump uğradığı suikast girişimi hakkında konuştu: Olmaması gereken hatalar yapıldı

Trump uğradığı suikast girişimi hakkında konuştu: Olmaması gereken hatalar yapıldı

Tutuklu İBB İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanı Ramazan Gülten’in doğuma katılma talebi reddedildi

İBB’ye yönelik soruşturmalar kapsamında tutuklanan İBB İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Ramazan Gülten, Silivri’deki Marmara Cezaevi’nden yazdığı mektupta, doğmak üzere olan kızı için yaptığı mazeret izni başvurusunun reddedildiğini açıkladı.

İsrail ordusu Gazze’de Türk mezarlığına saldırdı… Mezarda da rahat yok

Gazze Şeridi’nde ne diriye ne de ölüye huzur var. İsrail ordusu, müzakerelerin gölgesinde soykırıma devam ederken bu kez Han Yunus kentinde Türkiye’nin desteğiyle inşa edilen mezarlığı hedef aldı. Buldozerlerle düzenlenen saldırıda ölüler mezarlarından çıkarıldı.

Tandır zulası: Batman’da ekmek tandırında uyuşturucu ele geçirildi

Batman’da narkotik ekipleri, uyuşturucu ile mücadele çalışmalarında uyuşturucu ticareti yaptığı tespit edilen şahsın evinde ve eklemesinde narkotik köpeği ile yaptığı aramada ekmek tandırı içinde 6 parça halinde kullanıma hazır 3 kilo 750 gram skunk …