MSB Heyeti Suriye’ye İlk Ziyaretini Gerçekleştirdi

MSB Heyeti Suriye’ye İlk Ziyaretini Gerçekleştirdi

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) kaynakları, Bakanlık heyetinin dün Suriye ziyaretine ilişkin yaptığı açıklamada, “Bakanlık karargahımızdan Suriye’ye giden ilk heyet ve ilk temas olması açısından önemli. Görüşmede hem Suriye hem de Türkiye için tehdit oluşturan terör örgütleriyle ortak mücadele başta olmak üzere savunma ve güvenlik konularında neler yapılabileceğine ilişkin karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu.” ifadelerine yer verdi.

MSB kaynakları, basın bilgilendirme toplantısının ardından gazetecilerin sorularını da cevaplandırdı. Yüksek Disiplin Kurulu’na (YDK) sevk edilen teğmenlerle idareciler hakkında alınacak karara ilişkin sorular üzerine kaynaklar, “16 Ocak’ta toplanan Yüksek Disiplin Kurulu’nun gerekçeli kararını 10 iş günü içerisinde yazıp onaya sunacağını bildirmiştik. Söz konusu YDK gerekçeli kararlarının bugün mesai bitimine kadar tamamlanması ve onaya sunulmasını bekliyoruz. YDK kararları, onay sürecini müteakip en kısa sürede kamuoyuyla paylaşılacaktır.” açıklamasında bulundu.

Suriye’yle İşbirliği Yol Haritası Oluşturuluyor

Kaynaklar, Suriye ziyaretiyle ilgili olarak da şu bilgileri paylaştı: “Suriye’deki devlet organlarının işler hale gelmesi sonrasında, savunma ve güvenlik konusunda işbirliği tesis edilmesine yönelik muhataplarımızla görüşeceğimizi ve hazırlanacak yol haritasına göre gerekli desteği vereceğimizi açıklamıştık. Yeni Suriye yönetimi ile Suriye sahasında görev yapan birlik komutanlarımızın teması en başından beri devam etmekteydi. Dünkü yapılan ziyaret ise Bakanlık karargahımızdan Suriye’ye giden ilk heyet ve ilk temas olması açısından önemlidir. Görüşmede hem Suriye hem de Türkiye için tehdit oluşturan terör örgütleriyle ortak mücadele başta olmak üzere savunma ve güvenlik konularında neler yapılabileceğine ilişkin karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu. Önümüzdeki dönemde ortaya konulacak ihtiyaçlar çerçevesinde görüşmelerimiz devam edecektir.”

Eurofighter Typhoon ve F-16 Tedarik Süreci

F-16 ve Eurofighter Typhoon tedarikinde son duruma ilişkin ise kaynaklar, şunları aktardı: “Önceliğimiz yerli ve milli silah sistemlerimizle ihtiyaçlarımızı karşılamaktır. KAAN, HÜRJET, KIZILELMA VE ANKA-3 gibi silah sistemlerimiz kullanıma hazır hale gelinceye kadar Hava Kuvvetlerimizin ihtiyacı olan F-16 ve Eurofighter alımı konusundaki çalışmalarımız devam etmektedir. 40 adet Eurofighter Typhoon uçağının tedariki kapsamında hazırlanan İhtiyaç Tanımı Dokümanı Birleşik Krallık Savunma Bakanlığı ve ilgili firmaya iletildi. Fiyat teklifinin önümüzdeki günlerde tarafımıza ulaşması bekleniyor. F-16 konusundaki teknik görüşmelerimiz olumlu şekilde devam etmektedir.”

(Bitti)

Related Posts

Vatikan’da tarihi seçim: Yeni Papa için Konklav başladı

Vatikan’da tarihi seçim: Yeni Papa için Konklav başladı

Trump’tan manidar Pakistan-Hindistan çatışması açıklaması

Hindistan, Pakistan’ın 3 bölgesine füzelerle saldırdı. Pakistan’ın Keşmir bölgesinde çok sayıda patlama sesi duyulduğunu bildirilirken, saldırılar sonucu ilk belirlemelere göre 3 kişinin öldüğü, 12 kişinin yaralandığı duyuruldu. Ayrıca Pakistan …

Resmî Gazete’de bugün (7 Mayıs 2025 Resmî Gazete kararları)

Resmî Gazete’de 7 Mayıs 2025 tarihli kararlar, yönetmelikler ve tebliğler yayımlandı. Peki, Resmi Gazete’de bugün neler var?

Son dakika… Asya karıştı! Hindistan Pakistan’ı füzelerle vurdu

Son dakika haberine göre; Pakistan Askeri Sözcüsü “Hindistan 3 farklı noktadan Pakistan’a saldırı düzenledi” açıklamasını yaptı.

İtalya’da yürekleri ağza getiren anlar… 3 uçak havada çarpıştı

İtalya Hava Kuvvetleri’ne bağlı Frecce Tricolori adlı akrobasi ekibine ait 3 uçak, gösteri uçuşu sırasında hava çarpıştı.

Dünyadan ‘İsrail’ kararı: Uçakları indirmeyecekler

Yemen’deki Husilerin işgalci İsrail’in Ben Gurion Havalimanı’na saldırısı sonrası, Avrupa’da birçok havayolu şirketinden ‘Tel Aviv’e seferleri durdurma’ kararı geldi. Yunanistan merkezli Aegean Airlines ve Avrupa’daki bazı havayolları, İsrail’e giden ve İsrail’den gelen seferleri askıya aldı. İran destekli Husiler, Ben Gurion Havalimanı’ndaki pistin çok yakınını balistik füzeyle vurmuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir