Kaçak yapı yıkımı sırasında arbede yaşandı

Muğla’da Yapılan Ruhsatsız Yapıların Yıkımı Başladı

Muğla’nın Menteşe ilçesine bağlı Kıran ve Derinkuyu mahallelerinde, sahil bandındaki sit alanı içerisinde ruhsatsız olarak yapılan, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca tespit edilmiş ve hukuki süreci tamamlanan 14 adet yapının yıkımına bugün başlandı.

Yöre halkı, söz konusu yerlerin dedelerinden kalma yerler olduğunu öne sürerek, Kıran Mahallesi’nde yıkım öncesi ekiplerin köye girişini engellemek amacıyla yol kapatarak protesto düzenledi. Köylüler, yıkım işlemlerinin durdurulmasını ve kendilerine yol gösterecek bir çözüm üretilmesini talep ettiler.

Evi yıkılacak olan 65 yaşındaki Aysel Özdemir, elinde “Acil çözüm” yazılı pankart taşıyarak şunları söyledi: “Biz 3 ay müsaade istedi. Yangın oldu. Bu eşyaları nereye götürelim bu yağmurda. Kış günü geçsin 3 ay sonra istedik müsaademizi. Biz gâvur muyuz? Duysunlar bizden oy almaya gelenler bağırıyordu, ‘Şunu yapacağız, bunu yapacağız’ diye. Hiç yapmadılar. Ama zamanı gelir.”

“NE OLUR YAPMAYIN KARDEŞİM”

İsmail Hakkı Çakın da jandarma ekibine sarılarak ağlayarak, “Ne olur yapmayın kardeşim. Mağdurların yanında olun. Zalimlerin yanında olmayın. Topraktan geldik, toprağa gideceğiz” dedi.

Bölge halkı ile belediye ekipleri ve jandarma arasında kısa süreli yaşanan arbedenin ardından kolluk güçleri kalabalığı aşarak mahalleye girdi. Belediye ekipleri ise ilk olarak arazileri çevirmek için yapılan istinat duvarlarının yıkımıyla işe başladı.

“İNSANLARIMIZI KIŞ GÜNÜ ATEŞE ATMAYIN”

Yeniden Refah Partisi Muğla İl Başkanı Fatih Kocabıyık ise Kıran’daki yıkım için yöre halkına desteğe geldi ve şunları söyledi:

  • Bugün maalesef Kıran’da yıkımlar başladı. Vatandaşların arazilerini çevirmek için yaptığı duvar da şu anda yıkılmaktadır. Belediye aynı duvarı ikinci kez yıkmak için gelmiş durumda.
  • Bugün 27 tane insanın evi bir kez daha yıkılacak. Yetkililere sesleniyorum, bu yıkımları durdurun. İnsanlarımızı kış günü ateşe atmayın. Kıran zaten bir yangın atlattı.
  • Dağlarımız, insanların yuvaları, zeytinlikleri hep yandı. Arazileri hep yandı. Burada gariban köylünün evi, tarlasına yapmış olduğu istinaf duvarı yıkılmaktadır.
  • Tüm yetkililere sesleniyorum, lütfen Kıran ve Türkiye’deki tüm mağdurların sesini duyun ve bu yıkımları durdurun.

Evini kendisi yıkmaya başlayan Özgül Ünal da şunları söyledi: “Kış gününde kapı dışına çıkarılıyoruz hepimiz. Bir ümit verdiler. İmar barışını uzattılar, uzatmasalardı, madem belli bir sınır varmış. Devlet adamlarımız halkımızı doğru aydınlatmadı. Biz eşyalarımızı boşaltıyoruz şu an. Eşyaların nereye gideceği belli değil.”

Related Posts

Fırat Nehri’ne giren iki kardeşi ölüm ayırdı

Şanlıurfa’nın Birecik ilçesinde, serinlemek için Fırat Nehri’ne giren iki kardeşten 13 yaşındaki Beyza Nur boğuldu, 17 yaşındaki Sevgi ise tedavi altına alındı.

‘Casperlar’a büyük darbe

‘Casperlar’ suç örgütüne üye oldukları tespit edilen şahısların yakalanmasına yönelik operasyon düzenlendi. 231 adrese eş zamanlı düzenlenen operasyonlarda 79 kişi gözaltına alındı. Mahkemeye sevk edilen 79 kişiden 70’i tutuklanırken 9 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Trump uğradığı suikast girişimi hakkında konuştu: Olmaması gereken hatalar yapıldı

Trump uğradığı suikast girişimi hakkında konuştu: Olmaması gereken hatalar yapıldı

Tutuklu İBB İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanı Ramazan Gülten’in doğuma katılma talebi reddedildi

İBB’ye yönelik soruşturmalar kapsamında tutuklanan İBB İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Ramazan Gülten, Silivri’deki Marmara Cezaevi’nden yazdığı mektupta, doğmak üzere olan kızı için yaptığı mazeret izni başvurusunun reddedildiğini açıkladı.

İsrail ordusu Gazze’de Türk mezarlığına saldırdı… Mezarda da rahat yok

Gazze Şeridi’nde ne diriye ne de ölüye huzur var. İsrail ordusu, müzakerelerin gölgesinde soykırıma devam ederken bu kez Han Yunus kentinde Türkiye’nin desteğiyle inşa edilen mezarlığı hedef aldı. Buldozerlerle düzenlenen saldırıda ölüler mezarlarından çıkarıldı.

Tandır zulası: Batman’da ekmek tandırında uyuşturucu ele geçirildi

Batman’da narkotik ekipleri, uyuşturucu ile mücadele çalışmalarında uyuşturucu ticareti yaptığı tespit edilen şahsın evinde ve eklemesinde narkotik köpeği ile yaptığı aramada ekmek tandırı içinde 6 parça halinde kullanıma hazır 3 kilo 750 gram skunk …