Hindistan’da terörist saldırı: Maoistler vurdu

Maoist Terör Grubunun Saldırısında 9 Kişi Hayatını Kaybetti

Chhattisgarh eyaletinde meydana gelen bombalı saldırıda 8 polis memuru ve 1 sürücü hayatını kaybetti. Polis yetkilileri, saldırının Pazartesi günü Bijapur bölgesinde gerçekleştiğini ve saldırıya uğrayan polis aracında yolculuk yapanların hedef alındığını belirtti.

Chhattisgarh ve çevresindeki eyaletler, Maoist terör örgütlerinin etkisi altında uzun yıllardır kalmaktadır. Ancak, son yıllarda Maoistlerin faaliyet gösterdiği alanların azaldığı gözlemlenmektedir. Güvenlik güçleri ile teröristler arasındaki çatışmalar devam ederken, son operasyonlarda birçok terörist öldürüldü.

Maoist terör grubu, Çinli lider Mao Zedong’un komünist ideolojisini benimseyerek hükümete karşı gerilla tarzı bir savaş yürütmektedir. Grup, yoksul Hintli çiftçiler ve topraksız işçilerin toprakları üzerinde daha fazla hak iddia etmekte ve büyük madencilik şirketlerinin işlettiği madenlerden daha fazla pay almayı amaçlamaktadır.

Related Posts

Muharrem İnce’den Memleket Partililere ‘CHP’ çağrısı

Muharrem İnce, bugün yapılan grup toplantısında resmen CHP’ye geri döndü. Bunun ardından sosyal medya hesabından paylaşım yapan İnce, “Memleket Partisi Kurultayından sonra bütün yol arkadaşlarımı CHP’ye üye olmaya davet ediyorum” dedi.

Trump, Nobel Barış Ödülü’ne aday gösterildi

ABD Başkanı Donald Trump, İsrail’in İran’a saldırılarıyla başlayan çatışmalarda İsrail ile İran arasında ateşkes anlaşmasına aracılık ettiği gerekçesiyle Nobel Barış Ödülü’ne aday gösterildi.

DEM Parti heyeti Bakan Yılmaz Tunç ile görüştü: ‘Cezaevlerindeki sorunları dile getirdik’

DEM Parti Grup Başkanvekilleri, Adalet Bakanlığı’nda Yılmaz Tunç ile bir araya geldi. Görüşme sonrası yapılan açıklamada, cezaevlerindeki uygulamaların masaya yatırıldığı dile getirildi.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı’ndan AKP içine sert mesaj: Karşı mahalle şer ittifaklarıyla birleşirken, Erdoğan’ı yalnız bırakanlar var

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı’ndan AKP içine sert mesaj: Karşı mahalle şer ittifaklarıyla birleşirken, Erdoğan’ı yalnız bırakanlar var

Yanardağın içine düşen kadın ölmedi: 4 gündür kurtarılmayı bekliyor

Endonezya’da 26 yaşındaki yanardağın içine düştü. 500 metreden düşüp hayatta kalan kadın 4 gündür kurtarılmayı bekliyor.

Yenidoğan çetesi tehdit ettikleri savcıyı araştırmış!

Savcı Yavuz Engin’i tehdit eden Yenidoğan çetesi hakkında iddianame düzenlendi.