Gazze’deki gazetecilerden soykırım eylemi

Filistinli Gazeteciler Gazze’de İsrail Soykırımına Karşı Eylem Düzenledi

Filistinli Gazeteciler Sendikası, Gazze’nin Han Yunus kentinde bulunan Nasır Tıp Kompleksi’nde gerçekleştirilen bir eyleme Gazze’de çalışan Filistinli gazeteciler katıldılar.

Eylemde, İsrail’in Gazze halkına yönelik gerçekleştirdiği soykırıma son verilmesi talep edildi. Gazeteciler, “Medya Soykırımını Durdurun”, “Gazetecileri Öldürmeyi Durdurun” ve “Gerçek Kurşundan Daha Güçlüdür” yazılı pankartlar taşıdılar.

Filistinli Gazeteciler Sendikası Başkan Yardımcısı Hüseyin el-Estal, yaptığı konuşmada İsrail’in Filistinli gazetecilere karşı işlediği suçları dile getirdi. Estal, İsrail’in gazetecileri doğrudan öldürerek ve evlerini yıkarak suç işlediğini vurguladı.

Ayrıca, İsrail’in Gazze’ye iki aydır gıda ve ilaç yardımlarını engellemesi nedeniyle gazetecilerin açlıkla mücadele ettiğine dikkat çekildi. Estal, uluslararası insan hakları kuruluşları ve toplumları, devam eden soykırıma son verilmesi için sorumluluk almaya çağırdı.

Filistin hükümetinin medya ofisine göre, 7 Ekim 2023’ten bu yana İsrail’in soykırımında 213 gazeteci öldü, 409’u yaralandı ve 48’i tutuklandı.

Filistin İnsan Hakları Merkezi, 26 Nisan 2025’te yaptığı açıklamada, Gazze’deki gazetecilerin ölüm sayısının, 1992 yılından bu yana yapılan gazeteci ölüm sayıları arasında “dünyadaki en yüksek rakam” olduğunu belirtti.

7 Ekim 2023’ten bu yana İsrail’in Gazze’ye düzenlediği saldırılarda hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı 52 bin 495’e, yaralıların sayısı ise 118 bin 366’ya yükseldi.

Related Posts

Zelenski: 24 saatte iki Rus savaş uçağı vurduk

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, insansız deniz araçları ile son 24 saatte iki Rus savaş uçağını vurduğunu açıkladı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz’dan Önder’in yakınlarına taziye ziyareti

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Sırrı Süreyya Önder’in vefatından dolayı yakınlarını hastanede ziyaret etti.

Devlet Bahçeli: “Terörsüz Türkiye, Sırrı Süreyya Önder’e manevi bir armağan olacak”

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, DEM Parti İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder’in vefatı üzerine yazılı bir açıklama yayınlayarak baş sağlığı diledi.

KKTC’de Cumhuriyet Yerleşkesi | Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kardeşliğimizi kimse bozamayacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, KKTC’de Cumhuriyet Yerleşkesi’ni açtı. Erdoğan,  “Bugün Kıbrıds Türk halkına muhteşem bir eser kazandırıyoruz. Yeni eserler inşa etmeye devam edeceğiz.” dedi.

Çerkezköy’de fabrika yangını: Patlama sesleri duyuluyor, bölgeye girişler durduruldu

Çerkezköy’de bir fabrikada yangın çıktı. Fabrikadan zaman zaman patlama sesleri yükseliyor. Alevlere müdahale sürerken, ekipler bölgeye girişleri kapattı.

Refah’taki Kuveyt Hastanesi’nin bir haftalık tıbbi stoğu kaldı

Gazze Şeridi’nin güneyindeki Refah kentinde bulunan Kuveyt Hastanesi, yalnızca bir haftalık tıbbi malzemelerinin kaldığını açıkladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir