Fener Rum Patrikhanesi’nden açıklama: Erdoğan’dan, Suriye’deki tüm azınlıkların güvenliğinin sağlanması istendi

Fener Rum Patriği Bartholomeos, Erdoğan’dan Suriye’deki Azınlıkların Güvenliği İçin Destek İstedi

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabul edilen Fener Rum Patriği Bartholomeos’un, Suriye’deki tüm azınlıkların güvenliğinin sağlanması konusunda Erdoğan’dan desteğini rica ettiği açıklandı.

Patrikhaneden yapılan açıklamada, Patrik Bartholomeos’un Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde ziyaret ettiği ve görüşmenin yaklaşık yarım saat sürdüğü belirtildi.

Açıklamada, Patrik Bartholomeos’un, Suriye’deki Hristiyanların durumunu ve Antakya Patrikliği ile olan tarihi bağlarını Cumhurbaşkanı Erdoğan ile konuştuğu ve Suriye’deki tüm azınlıkların güvenliğinin sağlanması için destek talep ettiği kaydedildi.

Bartholomeos’un, Heybeliada Ruhban Okulu’nun yeniden açılması konusundaki çalışmalara başlanmasına Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür ettiği ve işlemlerin hızlandırılması konusunda yardım talebinde bulunduğu açıklamada belirtildi.

Açıklamada ayrıca, görüşmede 2025’te 1700’üncü yıl dönümü kutlanacak Birinci İznik Konsili’nin gündeme geldiği ve Papa Franciscus’un Türkiye’ye yapacağı ziyaretin detaylarının konuşulduğu bilgisine yer verildi.

Kabulde, Patrik Bartholomeos’a Kadıköy Rum Ortodoks Metropoliti Emmanuel Adamakis ve Rum cemaatinin önde gelen isimlerinden Laki Vingas’ın eşlik ettiği bildirildi. (AA)

Related Posts

İBB, adrese teslim ihale iddialarını yalanladı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) “Teknik şartnameler ihale alan şirkete yaptırıldı”, “adrese teslim ihale”, “özel düzenleme” iddialarına ilişkin “Yalanlar ve Gerçekler” başlıklı açıklama yaptı.

Almanya’dan Putin’in İstanbul’a çağrısı yetersiz açıklaması: Silahlar susmadan görüşme olmaz

Almanya Başbakanı Friedrich Merz, Rusya Ukrayna savaşı kapsamında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in İstanbul’a çağrı yaparak hazır olduğunu belirttiği, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski’nin ise görüşmelere hazırız ancak 30 günlük ateşkes yapılmalı …

ABD’nin üst düzey politikacı ve temsilcileri serbest bırakılan Rümeysa Öztürk’e basın toplantısında eşlik etti

Filistin’e destek verdiği gerekçesiyle yaklaşık 6 haftadır gözaltında tutulmasının ardından serbest kalan Tufts Üniversitesi doktora öğrencisi Rümeysa Öztürk, eğitim gördüğü Massachusetts eyaletine döndü. Kefaletle serbest bırakıldığı gün avukatlarıyla geceyi Louisiana’da geçiren Öztürk, ilk uçakla Boston’daki Logan Airport havalimanına indi. Öztürk’ü havalimanında karşılamaya gelen ABD Senatörü Ed Markey, Kongre Üyesi Ayanna Pressley ve Amerikan Sivil Özgürlükler Birliği (ACLU) avukatları da Türk öğrenciyi basın toplantısında yalnız bırakmadı.

Eli öpülesi anneler

Bugün hayata gözlerimizi açmamıza vesile olan; sadece doğurarak değil, desteği ve sevgisiyle de bizi yaşama bağlayan annelerimizin günü. Her yıl mayıs ayının ikinci pazar günü kutlanan Anneler Günü, kökenleri antik döneme dayanıyor.

Rüzgar ve yağmur İstanbul’u vurdu!

İstanbul’da sabah saatlerinden itibaren etkili olan yağmur ve sert rüzgar, günlük yaşamı olumsuz etkiledi; Taksim’de birçok kişinin şemsiyesi ters döndü, bazı vatandaşlar otobüs duraklarına sığındı.

SÖZCÜ’nün torpil haberi meclis gündeminde

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Karaman Milletvekili Av. İsmail Atakan Ünver, SÖZCÜ’nün Karaman İl Özel İdaresi tarafından gerçekleştirilen ve kamuoyunda torpil iddialarıyla tartışma yaratan daimî işçi alımı haberini TBMM gündemine taşıdı. Ünver, İçişleri Bakanı’nın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, işe alınan kişilerin büyük bölümünün iktidar partisinin teşkilat mensuplarının yakınları olduğuna dair iddiaları sordu.