EPDK, BOTAŞ Saros FSRU Temel Kullanım Usul ve Esasları’nda değişikliğe gitti

BOTAŞ Saros Yüzen LNG Terminali’nde Değişiklik Yapıldı!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), BOTAŞ Saros Yüzen Sıvılaştırılmış Doğal Gaz (LNG) Terminali (FSRU) Temel Kullanım Usul ve Esasları’nda değişikliğe gitti. Değişiklikler Resmî Gazete’de yayımlandı!

Artık her LNG gemisinden saatte maksimum 9 bin metreküp LNG boşaltılması kararlaştırıldı. Bunun yanı sıra, kaynama gazının etkin yönetimi için gerekli asgari gazlaştırma miktarı belirlendi.

Kapasite tahsisinde dikkate alınacak hususlar arasında, terminalin minimum gönderim kapasitesi ve gemiden terminal tanklarına LNG boşaltımında maksimum hız bulunmaktadır.

Terminalde konuşlu FSRU gemisinin sahadan ayrılması durumunda, “Hizmet Dışı Bulunma Hali” uygulanacak ve hizmet dışı kalınacak süreler ilan edilecek.

BOTAŞ, hizmet dışı kalınan süre boyunca yerine getirilemeyecek yükümlülüklerini belirli sürelerle ilan edecek ve atıl kapasite rezervasyonlarıyla ilgili bilgileri paylaşacak.

Uzun dönemli kapasite başvurularında, rezerve edilemeyecek kapalı pencere tarihleri internet sitesi üzerinden duyurulacak. Buna ek olarak, terminalin işleyişini sağlamak amacıyla yapılan değişiklikler verimliliği artıracak.

Borulama sistemleri ve teknik ekipmanlar güvenli, verimli ve sürdürülebilir bir işletim için sürekli olarak gözden geçirilecek ve altyapı güncellenecektir.

Özetle, BOTAŞ Saros Yüzen LNG Terminali, yapılan değişikliklerle hizmet kalitesini artırmayı ve güvenli bir işletim sağlamayı hedefliyor. (AA)

Related Posts

Brent petrol yükselişe geçti

Cuma günü 63,98 dolara kadar yükselen Brent petrolün varil fiyatı, günü 62,60 dolar seviyesinde tamamladı. Haftanın ilk işlem gününe ise 64,06 dolardan işlem görerek başladı.

Sayıları 13 milyona dayandı: Pandemi günlerinde bile bu yaşanmadı

DİSK-AR’ın Nisan 2025 raporuna göre geniş tanımlı işsiz sayısı 13 milyona dayandı. İşsizlik oranı yüzde 32,2 ile son 11 yılın zirvesine çıkarken, kadın işsizliği yüzde 40’a ulaştı. Pandemi döneminin bile ötesine geçildi.

Bakan Kurum yeni Nusaybin’i paylaştı! Terörün izleri böyle silindi

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, 2015-2016 yılları arasında yaşanan terör olayları sırasında ağır yıkıma uğrayan Mardin’in Nusaybin ilçesini yeniden inşa etti.

New York borsası haftaya ralliyle başladı! (27 Mayıs 2025)

Açılışta Dow Jones endeksi, yüzde 0,59 artarak 41.849,04 puana ulaştı. S&P 500 endeksi yüzde 0,88 artışla 5.854,07 puana, Nasdaq endeksi ise yüzde 1,48 kazançla 19.014,44 puana yükseldi. Dün Anma Günü tatili nedeniyle kapalı olan ABD hisse senedi …

Bayram alışverişi yapacaklar dikkat! Uzmanlar tüketicileri büyük tuzağa karşı uyardı

Kurban Bayramı dolayısıyla alışveriş yerleri ve platformlarda, “fırsat” ve “indirim” adı altındaki kampanyalarla çok sayıda ürün satışa sunulurken, tüketicilerin bu kampanyalara karşı temkinli olması önem taşıyor.Tüketici Hakları Derneği Başkanı …

Memurlar, emekliler ve işçiler için beklenen zam: Hangi maaş ne kadar artacak?

Emekli maaşları ve maaş artışları yeniden gündemin önemli konularından biri haline geldi. Özellikle yüksek enflasyon karşısında maaşların alım gücünün hızla erimesi, ”refah payı” talebini yeniden ön plana çıkardı. Sendikalar, bu durumu çözmek için memur, işçi ve emekli maaşlarına yapılacak ek zamların gerektiğini savunuyor. Peki, bu refah payı zammı maaşları nasıl etkileyecek?