Dolar/TL Yükseldi

Dolar/TL Yükselişle Başladı: İşte Son Durum

Dolar/TL güne yükselişle başladı ve şu anda 38,1560 seviyesinde işlem görüyor. Dün düşüş eğiliminde seyreden dolar/TL, önceki kapanışın yüzde 0,3 üzerinde bir seviyeden günü tamamladı ve bugün ise yüzde 0,3 artışla işlem görmeye devam ediyor.

Aynı dakikalarda avro/TL yüzde 0,7 artarak 43,5270 seviyesine, sterlin/TL ise yüzde 0,4 prim yaparak 50,6700 seviyesine ulaştı. Dolar endeksi ise yüzde 0,1 azalarak 99,3 seviyesinde bulunuyor.

ABD’nin tarifeler konusunda müzakere sürecine girmesi varlık fiyatlarını etkilerken, ABD ve Avrupa’da “Kutsal Cuma” tatili nedeniyle piyasalar kapalı olacak. ABD Başkanı Donald Trump’ın gümrük tarifeleri uygulaması küresel ekonomide belirsizlik yaratırken, tarife konusunda müzakere yolunu açık tutması piyasalarda olumlu bir hava oluşturuyor.

Bugün yurt içinde ve yurt dışında veri gündemi sakin olsa da, analistler Trump’ın para politikaları üzerinden Fed Başkanı Powell’ı eleştirmesinin dolar endeksi üzerinde etkili olabileceği uyarısında bulundu.

Trump’ın Powell’ı hedef almasının yanı sıra, AB ile ticaret anlaşması müzakereleri de piyasalarda iyimserliğe sebep olurken, ticaret ortaklarıyla yaşanabilecek sorunlar enflasyonist baskıları arttırabilir.

Öte yandan, Trump’ın Fed Başkanı Powell’a yönelik eleştirileri ve faiz oranlarına ilişkin talepleri arasındaki uyuşmazlık endişeleri güçlendirirken, analistler dolar endeksinin güç kaybedebileceğini belirtiyor.

Trump’ın Powell ile arasındaki anlaşmazlıkların dolar endeksi üzerindeki etkileri yakından takip edilirken, bugün piyasaların tatil olmasıyla birlikte veri akışının da sakin geçmesi bekleniyor. Gelişmeleri takip etmeye devam edeceğiz.

Related Posts

Çeteler açıkça gazetecileri tehdit ediyor! Gelen mesajları sosyal medyada ifşa ettiler

BirGün Gazetesi Muhabiri İsmail Arı ve Gazeteci Osman Çaklı tehdit edildiklerini sosyal medya hesaplarından duyurdu. Tehditler hakkında emniyet birimlerini de bilgilendirdiklerini söyleyen gazeteciler kendilerine gelen mesajları yayınladı.

Dervişoğlu’ndan Erdoğan’ın eski metin yazarına: ‘Dağa değil, Samsun’a çıkıyorum’

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eski metin yazarı Aydın Ünal’ın yapmış olduğu, “Neredeyse eline kalaşnikof alacak, dağa çıkacak” açıklamasına yanıt verdi.

ABD’de metro işçileri greve çıktı: Shakira ve Beyonce konserleri etkilenecek

Devlet tarafından işletilen New Jersey metro hattında şirket ve Lokomotif Mühendisleri ve Makinistleri Kardeşliği (BLET) sendikası arasında yapılan 11 saatlik görüşmede anlaşma sağlanamadı. GREVDEN SHAKİRA VE BEYONCE HAYRANLARI DA ETKİLENECEK İş …

DEM Parti Eş Başkanı yanıtladı: Özerklik mi istiyorlar?

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan katıldığı canlı yayında “Özerklik mi istiyorsunuz?” sorusuna yanıt verdi.

ABD’li sanatçı Smokey Robinson hakkında “tecavüz ve cinsel saldırı” iddiasıyla soruşturma açıldı

ABD’li sanatçı Smokey Robinson hakkında “tecavüz ve cinsel saldırı” iddiasıyla soruşturma açıldı

Meclis engellilerin sorunlarını araştıracak! Yeni bakanlık mı kurulacak?

Muhalefet partilerinin TBMM’ye verdiği önergeyle birlikte engellilerin sorunlarını araştırılması için Meclis Araştırma Komisyonu kuruldu. Önerge ön görüşmesinde konuşan Yeni Yol vekili Elif Esen, ‘engelli bakanlığı’ kurulması gerektiğini vurguladı.