Bayram alışverişi yapacaklar dikkat! Uzmanlar tüketicileri büyük tuzağa karşı uyardı

Kurban Bayramında Alışverişte Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar!

Kurban Bayramı yaklaşırken, alışveriş noktalarında çeşitli “fırsat” ve “indirim” kampanyalarıyla birlikte birçok ürün satışa sunuluyor. Ancak, tüketicilerin bu kampanyalara karşı dikkatli olması gerekiyor. Tüketici Hakları Derneği Başkanı Ergün Kılıç, bayram alışverişi yaparken dikkat edilmesi gereken kritik noktalara değindi.

Kılıç, bayram döneminde artan talebin dolandırıcılara fırsat verebileceğini ve bu nedenle tatil rezervasyonlarının güvenilir platformlar üzerinden yapılması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, sunulan hizmet detaylarının yazılı olarak alınmasının önemine dikkat çekerek, sözleşme yapılmadan ödeme yapılmaması gerektiğini belirtti.

Ayrıca, alışveriş yaparken indirimleri değerlendirirken dikkatli olunması gerektiğini belirten Kılıç, tüketicilere gerçek indirimi ve yanıltıcı etiket değişimlerini ayırt etme tavsiyesinde bulundu. Güvenilir ve ticari sicili olan satıcılardan alışveriş yapılmasını öneren Kılıç, alınacak ürünlerle ilgili garanti belgesi, iade ve değişim koşullarının bilinmesi gerektiğini söyledi.

Kurbanlık alırken de dikkat edilmesi gereken hususlara da değinen Kılıç, hayvanın sağlık raporu, küpe numarası ve sevk belgesi gibi belgelerin incelenmesi gerektiğini vurguladı. Ayrıca, alınan kurbanlıkla ilgili yazılı belgelerin istenmesi ve olası sorunlarda yasal başvurunun yapılabilmesi için fiş veya fatura gibi belgelerin saklanmasının önemini belirtti.

Son olarak, Kılıç, yerel esnafı desteklemenin önemine değinerek, yerel satış noktalarından alışveriş yapmanın sosyal dayanışmayı güçlendireceğini ve olası sorunlarda çözüm bulunabilmesi açısından avantajlı olacağını vurguladı. Bayram alışverişlerinde keyfi fiyat artışlarıyla karşılaşılması durumunda Ticaret Bakanlığı’na veya Tüketici Danışma Hattı’na şikayette bulunulabileceğini de hatırlattı.

Related Posts

Reel sektörün net döviz açığı arttı

Finansal kesim dışındaki firmaların net döviz açığı, nisan ayında önceki aya göre artış kaydederek 171,8 milyar dolar olarak gerçekleşti.

Küresel ham çelik üretimi geriledi

Küresel ham çelik üretimi, mayısta geçen yılın aynı ayına göre Çin’in üretimindeki sert düşüşün etkisiyle yüzde 3,8 azalarak 158,8 milyon ton oldu.

Elon Musk kurtuluşu taksicilikte buldu

Elon Musk’ın sahibi olduğu Tesla, dün sürücüsüz taksi uygulamasına ABD’nin Teksas eyaletinin Austin kentinde başladı. Musk’ın Trump ile birlikte siyasi faaliyetlerde bulunması ve sonrasında Trump ile tartışmalar yaşanması sonucu ağır kayıplar vermişti. Robotaksi uygulamasının başlamasıyla birlikte Tesla hisseleri yüzde 8’in üzerinde kazandırdı.

İran – İsrail ateşkesi sonrası Asya borsaları pozitif seyrediyor! (24 Haziran 2025)

Küresel piyasalarda Orta Doğu’daki gerilimin sona erebileceği beklentileriyle pozitif bir seyir izlenirken, ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell’ın bugünkü konuşması yatırımcıların odağına yerleşti. ABD Başkanı Donald Trump, sabaha karşı …

Rekabet Kurumu acımadı! Ev aletleri satan şirkete ‘kartel’ cezası!

Rekabet Kurumu, Fakir Elektrikli Ev Aletleri’nin; Teknosa, Vatan Bilgisayar ve MediaMarkt arasında dolaylı bilgi değişimine aracılık ederek topla-dağıt karteline taraf olduğunu tespit etti. İncelemeler sonunda şirkete 26 milyon lira para ceza …

Hasatta gençler var!

Genç nüfusun tarımsal üretimde yer alması için bakanlıklar ortak projelerle kolları sıvadı. Gençlik ve Spor Bakanlığı, tarım sektöründe yenilikçi girişimciliği teşvik etmek amacıyla ‘Fikirden Hasada’ kampları başlatıyor. 81 ilde 16-25 yaş arası tüm gençler bu kampa başvurabilecek.