Arap ülkeleri, Suriye’yle destek ve dayanışma içinde olduklarını açıkladı

Arap Ülkeleri, Esed Rejimi Sonrası Suriye Halkını Desteklemeye Devam Edecek

Arap ülkeleri, 8 Aralık’ta Suriyeli gruplar tarafından devrilen Esed rejimi sonrası Suriye halkına desteklerini sürdürme kararı aldı.

Arap İrtibat Komitesi’nin Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Faysal bin Ferhan başkanlığında Riyad’da düzenlenen Suriye toplantısında, Suriye’deki güncel gelişmeler ve Suriye halkını destekleme stratejileri ele alındı.

Toplantıya Suudi Arabistan, Mısır, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Bahreyn, Ürdün, Suriye, Irak, Umman, Katar, Kuveyt ve Lübnan’dan oluşan 11 ülkenin yanı sıra Arap Birliği Genel Sekreteri Ahmed Ebul Gayt ve Körfez İşbirliği Konseyi (KİK) Genel Sekreteri Casim el-Budeyvi de katıldı.

Destek ve Dayanışma Mesajları

Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Muhammed bin Abdurrahman Al Sani, toplantıda yaptığı konuşmada, “Doha’nın Suriye halkının birliğini tam olarak desteklediğini” vurguladı.

BAE Dışişleri Bakanı Abdullah bin Zayid Al Nayhan ise “terörizmin veya dışlamanın olmadığı birleşik, istikrarlı ve güvenli bir Suriye’nin inşası için Suriye halkının birliğinin önemli olduğuna” dikkat çekti.

Umman Dışişleri Bakanı Bedr el-Busaidi, “Riyad’taki toplantının, Suriye’nin desteklenmesi ve bölgede barış ve istikrarın pekiştirilmesinde işbirliğinin olumlu ruhunu ve ortak sorumluluğu yansıttığını” belirtti.

Mısır Dışişleri Bakanı Bedr Abdullati de, “Mısır’ın tamamen kardeş Suriye halkının yanında olduğunu ve onların meşru isteklerini desteklediğini” vurguladı.

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Faysal bin Ferhan, Suriye’ye yönelik tek taraflı ve uluslararası yaptırımların kaldırılması gerektiğini belirtmişti.

Günün Öne Çıkan Haberleri:

  • Erdoğan “varım” dedi, Özel’den tepki geldi: Yeniden seçilme gücü varmış gibi gösterip kaçak dövüşmesin
  • İslam Memiş, “2025’te müthiş yarış olacak” dedi: Bitcoin mi, altın mı?
  • Irfan Can Kahveci 3 yıl daha Fenerbahçe’de!
  • Ertuğrul Özkök: Türk kahvesi içen Cassandra, 2028 falında neleri gördü?
  • 2.8 milyar TL’lik tartışma: Icardi ve Wanda Nara’nın boşanma davası krize dönüşebilir
  • SGK uzmanları tahminlerini açıkladı: Emeklilere bayram ikramiyesi ne kadar olacak?

Related Posts

NATO’da kritik görev: Türkiye devraldı

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), NATO Müttefik Reaksiyon Kuvveti, Amfibi Görev Kuvveti Komutanlığı ve Çıkarma Kuvveti Komutanlığı görevi Deniz Kuvvetleri Komutanlığı tarafından ilk kez icra edilmek üzere İspanya’dan devralındığını bildirdi.

Son dakika… Erdoğan’dan CHP’ye: ‘Bekle, sabret…’

Son dakika haberi… Azerbaycan dönüşü uçakta soruları yanıtlayan AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Vatandaşım sokak eylemlerinin ancak bölücülere, darbecilere hizmet edeceğini biliyor. CHP yöneticilerine tavsiyem sabredip, bağımsız yargının kararlarını beklemeleri yönünde” dedi. DEM Parti görüşmesi öncesi “silah bırakma” sorusuna da yanıt veren Erdoğan, “Bizler silah bırakma konusunun takipçisiyiz. Gerek Dışişleri Bakanlığımız gerek Milli İstihbarat Teşkilatımız süreci takip ediyor” dedi.

CHP’li Çelik: CHP’ye 360 derece saldırıyorlar.

CHP İstanbul İl Başkanı Çelik, “Siyasallaştırdıkları yargıyla CHP’ye 360 derece saldırıyorlar.” dedi.

Görüntü Türkiye’den: Deniz 3 renge büründü

Samsun’un Atakum ilçesi açıklarında sabah saatlerinde etkili olan sağanak yağış, Karadeniz’in rengini değiştirdi.

Kene ile mücadele için bin keklik doğaya bırakıldı

Yozgat’ta 1000 kınalı keklik doğaya bırakıldı. Kınalı keklikler kene ile mücadelede kullanılacak.

Bursa’da tepki çeken görüntü

Bursa’da bir kişi, ineği kamyonetin arkasına bağlayıp sürükleyerek götürdü. Sürücünün, yere yığılan ineğin sopayla vurularak ayağa kaldırılmaya çalışıldığı anlar, cep telefonu kamerasına yansıdı.