Almanya’ya göç edenlerin yüzde 26’sı ülkeden ayrılmayı düşünüyor

Almanya’ya Göç Edenlerin %26’sı Ülkeden Ayrılmayı Düşünüyor

Almanya’ya göç edenlerin yaklaşık yüzde 26’sının kalıcı olarak ülkeden ayrılmayı düşündüğü bildirildi. Alman İş Piyasası ve Meslek Araştırmaları Enstitüsü (IAB) tarafından yapılan araştırmaya göre, Almanya’ya göç edenlerin dörtte birinin (yaklaşık 2,6 milyon kişi) ülkeyi terk etmeyi planladığı ortaya çıktı.

Araştırma raporunda, 300 bin kişinin ise halihazırda göç etmek için somut planları olduğu belirtildi. Bu göç planlarının özellikle yüksek eğitimli bireyler arasında yaygın olduğu vurgulandı.

Ülkeyi terk etme niyeti en yüksek olan sektör yüzde 39 ile bilgi ve iletişim teknolojileri olurken, finans sektöründe bu oran yüzde 30, sağlık ve sosyal hizmetler sektöründe ise yüzde 28 olarak belirlendi.

Raporda, Avrupa’dan gelen göçmenlerin, geldikleri ülkelere dönmek istedikleri ve bu planların siyasi memnuniyetsizlik, kişisel nedenler, vergi yükleri, bürokrasi gibi faktörlerden kaynaklandığı ifade edildi. Ayrıca, göçmenler yaşadıkları ayrımcılığı da ülkeyi terk etme gerekçesi olarak gösterdi.

Almanya’dan ayrılma planları yapanların sadece iş nedeniyle değil, eğitim ve ailevi sebeplerle de ülkeye göç edenler arasında olduğu belirtildi.

IAB araştırmacısı Lukas Olbrich, daha yüksek eğitimli ve ekonomik olarak başarılı göçmenlerin ülkeyi terk etme olasılığının daha yüksek olduğunu belirterek, Almanya’nın bu kişilere ihtiyaç duyduğunu vurguladı.

Raporda, ağırlıklı olarak Avrupa ve AB ülkelerinden gelen göçmenlerin Almanya’dan ayrılma planları yaptığı ancak bazılarının mesleki ve ekonomik nedenlerle ABD, İsviçre ve İspanya gibi ülkelere taşınmayı düşündüğü kaydedildi.

Araştırma için yurt dışında doğmuş ve Almanya’ya göç etmiş 18-65 yaş aralığındaki 50 bin kişiyle Aralık 2024 ile Nisan 2025 arasında çevrim içi anket yapıldı.

Related Posts

Haziran ayının son anket sonuçları belli oldu

ALF Araştırma, “Türkiye’nin Seçmen Panoroması, Haziran 2025” araştırmasının sonuçlarını kamuoyu ile paylaştı.

Ay hedefte, Dünya risk altında: Çarpışma ‘atom bombası’ etkisi yaratabilir

Dev Asteroit YR4’ün Rotası Güncellendi: Ay’a Çarpma Riski Artıyor, Dijital Sistemler Tehlikede

İran’dan tazminat talebi

İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, İsrail ve ABD’nin saldırılarına ilişkin Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres ve BM Güvenlik Konseyi’ne mektup gönderdi. Arakçi mektubunda, İran’a saldırıların BM Şartı, uluslararası hukuk ve …

Türkiye Eurofighter uçaklarını almaya hazırlanıyor: Yunanistan’ın engelleme çabaları sonuç vermedi

Frankfurter Rundschau gazetesi, Türkiye ile Almanya arasında Eurofighter savaş uçaklarına ilişkin anlaşmanın yakın zamanda sağlanabileceğini bildirdi. Haberde, Merz hükümetinin artık bu satışa engel çıkarmayacağı ifade edildi. Berlin yönetiminin üst düzey yetkilileri, ihracat sürecinin kısa sürede tamamlanacağını öngörüyor.

Rusya’ya şok yaptırım kararı: Gölge Filo ve İHA tedarikçileri hedefte

Oslo hükümeti yürürlüğe giren yeni yaptırım paketiyle Rusya Federasyonu’na karşı sert adımlar attı. Norveç Dışişleri Bakanı Espen Barth Eide’nin açıklamasına göre, bu kararlar Rus ekonomisi ve askeri kapasitesi üzerinde önemli bir baskı oluşturacak …

Sapık katilin elinden şans eseri kurtulmuştu, 35 yıl boyunca kâbusu yaşadı! Düğümü çözen mavi eşofman üstü oldu

Rachael Watts henüz 7 yaşındayken kaçırıldı, saldırıya uğradı ve boğulup öldü zannedilerek ormanda terk edildi. Mucize eseri hayatta kalan küçük kızın hayatının sonraki 35 yılı tam bir kâbus gibi geçti. Ancak Rachael ve yaşıtı iki kız için adalet geç de olsa yerini bulacaktı.