ABD ve İsrail, yüzbinlerce Gazzeliyi gönderecekleri ülkeleri seçti

Abd ile İsrail, Yüzbinlerce Gazzeliyi Diğer Ülkelere Gönderecek

İsrail istihbarat teşkilatı Mossad’ın direktörü David Barnea, Gazze’den yüz binlerce Filistinlinin diğer ülkelere yerleştirilmesi planı için ABD’den destek istedi.

Kaynaklara göre Barnea, Beyaz Saray elçisi Steve Witkoff’a özellikle Etiyopya, Endonezya ve Libya ile temas kurduklarını aktardı.

İsrail hükümeti, bu yer değişikliğinin gönüllü olduğunu iddia ederken, aslında insanları zorla anavatanlarından çıkarmak etnik temizliğe yol açabilir.

Barnea, Yüzbinlerce Filistinliyi Diğer Ülkelere Göndermeye Kararlı

Barnea, Witkoff’a üç ülkenin büyük sayıda Filistinliyi kabul etmeye açık olduğunu söyledi ve ABD’nin teşvik sunmasının faydalı olacağını belirtti. Witkoff’un bu öneriye ne yanıt verdiği ise belirsizliğini koruyor.

Beyaz Saray, Netanyahu’nun ofisi ve bahsi geçen ülkelerin dışişleri bakanlıkları konuyla ilgili yorum yapmayı reddetti.

Mossad’ın Özel Görevi: Yüz Binlerce Filistinliyi Taşıma

Trump, Şubat ayında Gazze’den iki milyon Filistinliyi çıkararak bölgenin yeniden inşa edilmesini önermişti fakat Arap ülkelerinden gelen tepkiler üzerine Beyaz Saray geri adım attı.

ABD’li yetkililere göre, Trump yönetimi, Netanyahu’nun bu planı gerçekleştirmek istemesi durumunda, İsrail’in Filistinlileri kabul edecek ülkeler bulmasının gerekliliğini vurguladı ve Netanyahu da bu görevi Mossad’a verdi.

İsrail’in Planı: “İnsani Şehir” Projesi

İsrail, Gazze’den iki milyon kişinin taşınacağı Refah sınırına yakın bir “insani şehir” olarak adlandırdığı bir plan üzerinde çalışıyor. Bu plan, Mısır ve Batı’da ciddi endişelere yol açtı.

İsrailli yetkililere göre, üç ülke ile yapılan görüşmelerde Filistinlilerin gönüllü olarak ayrılacağı ve isteyenlerin Gazze’ye geri dönebileceği yönünde güvence verildi. Ancak şu anki koşullarda, bu ayrılmanın gerçekten gönüllü olduğuna dair şüpheler bulunuyor.

Related Posts

Isparta’da 779 Aranan Şahıs Yakalandı

İçinde ağır suçlular da bulunan 779 kişi, Isparta’daki operasyonlarda yakalandı.

Kayseri’de şüpheli ölüm: Otel odasında ölü bulundu

Kayseri’de bir kişi kaldığı otel odasında ölü bulundu. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Özgür Özel duyurdu: Ferdi Zeyrek’in kızı hangi bölümü kazanıyor

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, hayatını kaybeden Ferdi Zeyrek’in kızı Nehir’in YKS’de hangi bölümü yazacağını ve aldığı puanı “Hepimizin gözü aydın diyerek paylaştı.

İstanbul’un barajlarında son durum

İstanbul’a su sağlayan barajlardaki ortalama doluluk oranı yüzde 58,28 olarak ölçüldü.

Sarıyer’de Güvenlik Uygulaması: 1585 Kişi Kontrol Edildi

Sarıyer’de yapılan asayiş uygulamasında 1585 kişi ve 330 araç denetlendi, çeşitli suçlardan şahıslar yakalandı.

Titra Teknoloji IDEF 2025’te PARS VTOL’u Tanıtacak

Titra Teknoloji, IDEF 2025’te yeni nesil PARS VTOL’i tanıtarak çok sayıda yeni platform sunacak.