Kuzeydoğu Suriye’de dikkat çeken görüşme: ABD’nin Türkiye Büyükelçisi ve Suriye Özel Temsilcisi Barrack, Abdi bir araya geldi

Kuzeydoğu Suriye’de Önemli Görüşme Gerçekleşti: ABD’nin Türkiye Büyükelçisi Thomas J. Barrack ve SDG Genel Komutanı Mazlum Abdi Bir Araya Geldi

Süveyda’da Arap aşiretleri ile Dürzi silahlı güçleri arasında yapılan ateşkes sonrası çatışmaların büyük oranda sona ermesiyle gözlerin çevrildiği Kuzeydoğu Suriye’de önemli bir görüşme gerçekleşti. ABD’nin Türkiye Büyükelçisi ve Suriye Özel Temsilcisi Thomas J. Barrack, SDG Genel Komutanı Mazlum Abdi’yi ziyaret ederek, “Birlik zamanı geldi” dedi.

ABD’nin Şam Büyükelçiliği’nden yapılan açıklamaya göre, Thomas J. Barrack ve Mazlum Abdi Kuzeydoğu Suriye’de bir araya geldi. Yer belirtilmemesine rağmen görüşmenin bölgesel yönetimin merkezi Rakka’da gerçekleşme ihtimalinin üzerinde duruluyor.

ABD’nin Türkiye Büyükelçisi ve Suriye Özel Temsilcisi Thomas J. Barrack, Mazlum Abdi ile yaptığı görüşmede Suriye’deki mevcut durum ve sükûnet ile istikrarın sağlanması için atılması gereken adımları ele aldı. Taraflar, birleşik bir Suriye’ye entegrasyon yönünde pratik adımları görüşerek “birlik zamanının geldiği” konusunda mutabık kaldı.

Görüşmede, liderliği ve Suriye’de IŞİD’e karşı süregelen işbirliği için Mazlum Abdi’ye teşekkür eden Thomas J. Barrack, Kürtlerin federasyon talebine ilişkin daha önce gerçekleştirilen toplantıya da atıfta bulundu.

ABD ve SDG Arasında Yapılan Toplantıda “Tek Ordu” Talebi Reddedilmişti

13 Temmuz’da Thomas J. Barrack, Mazlum Abdi ve Suriye Geçiş Hükümeti Cumhurbaşkanı Ahmed Şara, Şam’da üçlü bir toplantı gerçekleştirmişti. Toplantı’da ABD ve Şam yönetiminin “tek ordu” talebi SDG tarafından kabul görmemişti.

Related Posts

Marcus Aurelius’un heykeli Türkiye’de

65 yıl sonra Türkiye’ye iade edilen Marcus Aurelius heykeli, Boubon Antik Kenti’nden ABD’ye uzanan tarihi kaçakçılık sürecinin ardından bilim, hukuk ve diplomasinin ortak zaferiyle yeniden ait olduğu topraklara döndü.

Isparta’da traktör kazası: 2 Yaşındaki Çocuk Hayatını Kaybetti

Isparta’nın Yalvaç ilçesine bağlı Kumdanlı köyünde meydana gelen traktör kazasında 2 yaşındaki Ertuğrul Nabit yaşamını yitirdi.

Los Angeles’ta ‘gece kulübü’ dehşeti: Araç kalabalığa daldı… 30 yaralı

Los Angeles’taki Santa Monica Bulvarı’nda bir aracın kalabalığın içine dalması bölgede büyük panik yarattı. Dehşet anlarında 30 civarı kişi yaralandı.

İngiliz çiftçilerin umudu tükeniyor

İngiltere’de kırsal bölgelerde yaşayan çiftçiler, İşçi Partisi’nin kamu sektöründe yerli ürün alımını artırma vaadinin gerçekleşmemesinden dolayı büyük hayal kırıklığı yaşadı. Countryside Alliance adlı tarım destek örgütü, İşçi Partisi’nin geçen …

İran’da petrol rafinerisinde yangın çıktı

İran’ın Abadan rafinerisinde çıkan yangın kısa sürede kontrol altına alındı. Petrol Bakanlığı, üretimin durmadığını ve operasyonların kesintisiz sürdüğünü açıkladı.

ABD ve İsrail, yüzbinlerce Gazzeliyi gönderecekleri ülkeleri seçti

Mossad Başkanı David Barnea, Gazze’den yüz binlerce Filistinlinin başka ülkelere gönderilmesi için ABD’den destek istedi. İsrail, bu göçün “gönüllü” olduğunu savunsa da plan, etnik temizlik suçlamalarıyla karşı karşıya. Etiyopya, Endonezya ve Libya ile görüşmeler sürüyor.