Suriye Dışişleri Bakanı Şeybani Ukrayna mevkidaşı ile görüştü

Ukrayna Dışişleri Bakanı: Suriye’ye Yardımlar Artacak

Ukrayna Dışişleri Bakanı Sybiha, yaptığı açıklamada, “Yeni Suriye’de Sayın Bakan Sybiha’ya hoş geldiniz diyorum. Suriye bugün tüm Arap ve yabancı heyetleri memnuniyetle karşılıyor. Suriye yeni tarih yazıyor, yeni ilişkiler kuruyor. Eski rejim döneminden kalma bir kopukluk sayfasını kapatıyor.” dedi.

Şeybani, Suriye ve Ukrayna halklarının benzer tecrübeleri paylaştığını belirterek, “Ukrayna ile siyasi, ekonomi ve toplumsal alanlarda işbirliğimiz olacak. Bilimsel alanda da Ukrayna ile ilişkilerimiz yeniden kurulacak.” şeklinde konuştu.

Suriye’nin fiili yöneticisi Ahmed el-Şara ile de görüşen Sybiha, Salı günü gelmesi beklenen un sevkiyatının ardından Ukrayna’nın Suriye’ye daha fazla gıda yardımı yapacağını dile getirdi.

Ukrayna Dışişleri Bakanı Sybiha, bugün Şam’da yeni yönetimin lideri Ahmed Şara ile resmi temaslarda bulunmuştu.

Related Posts

İstanbul’un barajlarında son durum

İstanbul’a su sağlayan barajlardaki ortalama doluluk oranı yüzde 58,28 olarak ölçüldü.

Sarıyer’de Güvenlik Uygulaması: 1585 Kişi Kontrol Edildi

Sarıyer’de yapılan asayiş uygulamasında 1585 kişi ve 330 araç denetlendi, çeşitli suçlardan şahıslar yakalandı.

Titra Teknoloji IDEF 2025’te PARS VTOL’u Tanıtacak

Titra Teknoloji, IDEF 2025’te yeni nesil PARS VTOL’i tanıtarak çok sayıda yeni platform sunacak.

Bozüyük’te Futbol Turnuvası Coşkuyla Tamamlandı

Bilecik Bozüyük’te düzenlenen futbol turnuvası genç sporcuların mücadeleleriyle sona erdi.

Meme kanseri ameliyatı geçiren Jessie J, yaşadığı zor günleri paylaştı

Meme kanseri teşhisi sonrası ameliyat geçiren Jessie J, iyileşme sürecinde en çok küçük oğlunu kucağına alamamanın kalbini kırdığını söyledi. Ünlü şarkıcı, “O günü bekliyorum, sarılacağım günü” diyerek duygularını paylaştı.

72 ilde uyuşturucu operasyonu: Bin 933 gözaltı

Bakanı Yerlikaya, 72 ilde düzenlenen uyuşturucu operasyonlarında bin 933 kişinin yakalandığını açıkladı.