Yurt dışından gelen ürünlerde sağlık riski: Bakanlık harekete geçti

Yurt Dışından Alınan Ürünler Tüketici Sağlığını Tehdit Ediyor

Son günlerde, yurt dışından satın alınan ürünlerin tüketici sağlığı ve güvenliğini tehdit ettiğine dair haberler, ulusal ve uluslararası basında sıkça yer almaya başladı.

Avrupa Birliği (AB), Kore ve İskandinav ülkeleri tarafından gerçekleştirilen laboratuvar testlerinde, e-ticaret platformlarında satılan bazı ürünlerde ciddi güvenlik riskleri tespit edildi. Farklı ürün gruplarından alınan numunelerin çoğunluğunun ürün güvenliği standartlarını karşılamadığı belirlendi.

Özellikle konfeksiyon, ayakkabı, deri ve çocuk kategorilerindeki birçok üründe yüksek oranda kanserojen ve toksik madde bulunması, Türk tüketicileri arasında endişeye neden oldu.

Türkiye’deki e-ticaret siteleri, pazar yerleri ve mağazalar, güvenli satış yapabilmek için sıkı denetimlere tabi tutulmaktadır. Ancak yurt dışından ithal edilen bazı ürünler, risk taşımasına rağmen Türkiye pazarına giriş yapabilmektedir.

BAKANLIK HAREKETE GEÇTİ

Artan yurt dışı e-ticaret platformlarından yapılan alışverişler ve ürün güvenliği endişeleri, Ticaret Bakanlığı’nı harekete geçirdi.

Bakanlık, ürün güvenliği konusunda diğer kurumlarla beraber analiz ve test süreçlerini titizlikle takip etmektedir.

Bakanlık tarafından ilk etapta oyuncak ve bebek ürünleri ile ayakkabı, tekstil ve deri ürünleri gibi yüksek riskli kategorilerde güvenlik testleri başlatıldı.

AB uygulamalarında olduğu gibi elde edilen test sonuçları değerlendirilerek ek tedbirler alınacak ve risk taşıyan ürünler için ek testler istenecektir.

Tüm ürünlerin halk sağlığını tehdit etmeyecek şekilde üretilmesi ve standartlara uygun olması gerektiği unutulmamalıdır.

Related Posts

Trump’tan Sabitcoin Düzenlemesi

Trump, ABD doları destekli sabitcoinler için ‘GENIUS’ tasarısını imzaladı ve kripto sektörünü destekledi.

Kuyumculardan dikkat çeken açıklama: Alan değil satan daha fazla!

Kuyumcular, altını alandan daha çok satanın olduğunu, vatandaşların elindeki altını bozdurup ev ve araba aldığını söylüyor. “İŞLER İSTEDİĞİMİZ GİBİ GİTMİYOR” Trabzon’da kuyumculuk yapan Emrah Şahin, düğün sezonu olmasına rağmen yaz aylarının …

Türkiye’nin et kralı iflasın eşiğinde!

Türkiye’nin önde gelen et üreticilerinden Seret ve şirket ortağı Servet Bekar’a mahkeme tarafından 1 yıl iflas koruması verildi.

Elazığ’da Rekabetçi Bölgeler Toplantısı

Elazığ’da düzenlenen yuvarlak masa toplantısında iş dünyası sorunları ve çözümleri masaya yatırıldı.

Antalya’da Start-Up Zone-Demoday Heyecanı

Antalya OSB Teknopark, turizmde dijital ve yeşil dönüşümü desteklemek için Start-Up Zone-Demoday düzenliyor.

Ucuz diye domates salatalığa ek vergi getirildi

Ukrayna, Türkiye menşeli taze domates ve salatalık ithalatına beş yıl boyunca anti-damping vergisi uygulama kararı aldı. Bu karar, ülkedeki üreticilerin talebi üzerine başlatılan soruşturma sonucunda yürürlüğe girdi. YERLİ ÜRETİCİ ŞİKAYET ETTİ …