ABD’de barış yanlıları Gazzelilerle dayanışma için 40 günlük açlık eylemi başlattı

Gazzelilerle Dayanışma İçin Açlık Eylemi!

ABD’nin farklı bölgelerinden gelen gaziler ve barış yanlısı gruplar, New York’taki Birleşmiş Milletler (BM) ABD Daimi Temsilciliği binası önünde 40 günlük açlık eylemi başlattılar, Gazzelilerle dayanışma göstermek adına.

Eylemin organizatörlerinden eski Barış için Gaziler Derneği Başkanı Mike Ferner, Gazzelilerle dayanışma içinde olmak amacıyla ülke genelinde 600’den fazla kişinin açlık eylemine katıldığını belirtti.

Ferner, açlık eylemiyle ilgili olarak “Bunu iki amaç için yapıyoruz: Birincisi, Birleşmiş Milletler (BM) gözetiminde açık ve eksiksiz insani yardımların yapılması. İkincisi ise soykırımı durdurabilmemiz için İsrail’e daha fazla ABD silahı gönderilmemesi gerektiğini” ifade etti.

Gazze’de yaşayan insanların günde 250 kalorinin altında yaşam mücadelesi verdiklerini vurgulayan Ferner, bu nedenle açlık eylemlerinin 40 gün boyunca günlük 250 kaloriden daha az bir şekilde devam edeceğini belirtti.

“Açlık deneyimi, sadece günde 250 kalori alındığını gösteriyor. Bombalama endişemiz yok, temiz suyumuz var, çocuklarımız açlıkla boğulmuyor. Bu deneyimle Gazze halkının yaşadıklarının sadece küçük bir parçasını hissedebiliriz. Amacımız, ülkedeki insanları uyandırarak ‘Bu böyle devam edemez’ dedirtmektir.”

“Holokost Sırasında Yapacağınız Şeyi Yapıyorsunuz”

Ohio’dan gelen ve deniz piyadesi gazisi olan Phil Tottenham, Gazze’de yaşanan masum insanların aç bırakılmasının bir savaş suçu olduğuna dikkat çekmek amacıyla açlık eylemine katıldığını açıkladı.

Tottenham, açlık eylemlerinin, aylarca açlığa mahkum edilen ve sürekli tahliyeye maruz bırakılan Filistinlilerin yaşadığı zorlukları gözler önüne sermek için olduğunu belirtti.

“Bu bir soykırımdır ve şu anda yaptığımız (eylem) Holokost sırasında, kölelik dönemlerinde yapacağımız bir şeydir. Yardıma ihtiyaç var çünkü bu taşınması zor bir yük ve Filistinliler bunu 77 yıldır taşıyor. Bunu bizler de taşımalıyız, bu nedenle burada duruyor ve yerli halkların soykırıma maruz kalmamaları için konuşuyorum.”

“Daha Fazla Çocuğun Yaşaması İçin Çalışıyoruz”

Körfez Savaşı sırasında Irak’ta askeri tıbbiyeci olarak görev yapan yazar Diana Oestreich, barış yanlısı bir gazi olduğunu ve şiddetin azaldığı, çocukların daha fazla yaşamaya devam ettiği bir dünya için çalıştıklarını belirtti.

Oestreich, Minnesota’dan yaklaşık 2.200 kilometre uzaklıkta olan New York’a geldiğini ve açlık eylemine katılarak Gazze’deki tüm çocukların beslenmesini ve BM aracılığıyla insani yardımların ulaştırılmasını talep ettiğini söyledi.

Gazze’de yaşanan açlık durumunun bir “savaş suçu” olduğunu vurgulayan Oestreich, “Gazze’deki her anne ve çocuğun hayatının değerli olduğunu ve Amerika’daki herkesin bunu anlamasını istiyorum. Hükümetimiz, insani yardımların ulaşmasına izin verinceye kadar bomba gönderme politikasını terk etmediği sürece kendi hükümetimize karşı duracağız.” şeklinde konuştu.

Related Posts

Haziran ayının son anket sonuçları belli oldu

ALF Araştırma, “Türkiye’nin Seçmen Panoroması, Haziran 2025” araştırmasının sonuçlarını kamuoyu ile paylaştı.

Ay hedefte, Dünya risk altında: Çarpışma ‘atom bombası’ etkisi yaratabilir

Dev Asteroit YR4’ün Rotası Güncellendi: Ay’a Çarpma Riski Artıyor, Dijital Sistemler Tehlikede

İran’dan tazminat talebi

İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, İsrail ve ABD’nin saldırılarına ilişkin Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres ve BM Güvenlik Konseyi’ne mektup gönderdi. Arakçi mektubunda, İran’a saldırıların BM Şartı, uluslararası hukuk ve …

Türkiye Eurofighter uçaklarını almaya hazırlanıyor: Yunanistan’ın engelleme çabaları sonuç vermedi

Frankfurter Rundschau gazetesi, Türkiye ile Almanya arasında Eurofighter savaş uçaklarına ilişkin anlaşmanın yakın zamanda sağlanabileceğini bildirdi. Haberde, Merz hükümetinin artık bu satışa engel çıkarmayacağı ifade edildi. Berlin yönetiminin üst düzey yetkilileri, ihracat sürecinin kısa sürede tamamlanacağını öngörüyor.

Rusya’ya şok yaptırım kararı: Gölge Filo ve İHA tedarikçileri hedefte

Oslo hükümeti yürürlüğe giren yeni yaptırım paketiyle Rusya Federasyonu’na karşı sert adımlar attı. Norveç Dışişleri Bakanı Espen Barth Eide’nin açıklamasına göre, bu kararlar Rus ekonomisi ve askeri kapasitesi üzerinde önemli bir baskı oluşturacak …

Sapık katilin elinden şans eseri kurtulmuştu, 35 yıl boyunca kâbusu yaşadı! Düğümü çözen mavi eşofman üstü oldu

Rachael Watts henüz 7 yaşındayken kaçırıldı, saldırıya uğradı ve boğulup öldü zannedilerek ormanda terk edildi. Mucize eseri hayatta kalan küçük kızın hayatının sonraki 35 yılı tam bir kâbus gibi geçti. Ancak Rachael ve yaşıtı iki kız için adalet geç de olsa yerini bulacaktı.