Barış dönemi sona erdi: Dünya savaşı geldi çattı

İkinci Dünya Savaşı Sonrası “Uzun Barış Dönemi” Kabul Edildi: Ancak Tehlike Kapıda!

Nazi Almanyası’nın İkinci Dünya Savaşı’nda yenilgiye uğramasının 80. yıldönümünde, Hindistan ve Pakistan arasındaki tansiyonun artması, dünya için kıyamet senaryosunu bir adım daha yaklaştırdı. İngiliz Telegraph gazetesine göre, Üçüncü Dünya Savaşının ateşleyicisi belli değil ancak küresel bir savaşın yaklaştığı açıkça görülüyor.

Küresel çapta savaş tehlikesi artarken, bu kaosu önleyebilecek bir mekanizma bulunmuyor. ABD ve Sovyetler Birliği’nin geçici üstünlükleri Soğuk Savaş sonrası çok kutuplu bir dünya düzenine evrildi, ancak küresel kurumlar ve destekçileri yetersiz kaldı.

Avrupalı liderlerin kibrinin AB üyelerinin ekonomilerini ve toplumlarını yok ettiği bir dönemden geçiliyor. Roma İmparatorluğu’nun gücüne atıfla ortaya atılan “Pax Americana” terimi de gücünü yitiriyor.

ABD’nin artık ne barışı koruyacak güce ne de zenginliğe sahip olduğu belirtiliyor. Trump hükümeti, savunmacı bir geri çekilme yanlısı ve değiştirilmiş bir Monroe Doktrini öneriyor.

Dönüm Noktası 11 Eylül

ABD’nin 11 Eylül sonrası müdahaleleri hüsranla sonuçlandı ve ABD fonlarına dışa bağımlı hale geldi. Trump seçmenleri artık savaşlarda feda edilmek istemiyor ve ABD, dikkatsizlik ve kendi kendinden şüphe duymanın etkisi altında.

Avrupalılar, 30 yıllık barış sürecinde kazandıklarını kaybediyor ve Batı’nın askeri ve teknolojik yetersizliği göze çarpıyor. Artan pasifizm ve vatanseverlik karşıtlığı, Avrupa’nın savaş yeteneğini zayıflatıyor.

İHA’lar artık savaş alanının yeni tehdidi haline gelmiş durumda ve Avrupa’da savaşın kaçınılmazlığını hissettiriyor. Geçmişteki işaretler, günümüzde bir savaşın kapıda olduğunu gösteriyor.

Batı, Üçüncü Dünya Savaşı’na Hazır

ABD, Fransa, İtalya, İspanya, İngiltere ve Almanya’da yapılan ankete göre, katılımcıların çoğunluğu önümüzdeki 5-10 yıl içinde dünya savaşı çıkacağına inanıyor. Nükleer bir savaş beklentisi hakim ve orduların kendini savunabileceğine dair güven zayıf.

Related Posts

Haziran ayının son anket sonuçları belli oldu

ALF Araştırma, “Türkiye’nin Seçmen Panoroması, Haziran 2025” araştırmasının sonuçlarını kamuoyu ile paylaştı.

Ay hedefte, Dünya risk altında: Çarpışma ‘atom bombası’ etkisi yaratabilir

Dev Asteroit YR4’ün Rotası Güncellendi: Ay’a Çarpma Riski Artıyor, Dijital Sistemler Tehlikede

İran’dan tazminat talebi

İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, İsrail ve ABD’nin saldırılarına ilişkin Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres ve BM Güvenlik Konseyi’ne mektup gönderdi. Arakçi mektubunda, İran’a saldırıların BM Şartı, uluslararası hukuk ve …

Türkiye Eurofighter uçaklarını almaya hazırlanıyor: Yunanistan’ın engelleme çabaları sonuç vermedi

Frankfurter Rundschau gazetesi, Türkiye ile Almanya arasında Eurofighter savaş uçaklarına ilişkin anlaşmanın yakın zamanda sağlanabileceğini bildirdi. Haberde, Merz hükümetinin artık bu satışa engel çıkarmayacağı ifade edildi. Berlin yönetiminin üst düzey yetkilileri, ihracat sürecinin kısa sürede tamamlanacağını öngörüyor.

Rusya’ya şok yaptırım kararı: Gölge Filo ve İHA tedarikçileri hedefte

Oslo hükümeti yürürlüğe giren yeni yaptırım paketiyle Rusya Federasyonu’na karşı sert adımlar attı. Norveç Dışişleri Bakanı Espen Barth Eide’nin açıklamasına göre, bu kararlar Rus ekonomisi ve askeri kapasitesi üzerinde önemli bir baskı oluşturacak …

Sapık katilin elinden şans eseri kurtulmuştu, 35 yıl boyunca kâbusu yaşadı! Düğümü çözen mavi eşofman üstü oldu

Rachael Watts henüz 7 yaşındayken kaçırıldı, saldırıya uğradı ve boğulup öldü zannedilerek ormanda terk edildi. Mucize eseri hayatta kalan küçük kızın hayatının sonraki 35 yılı tam bir kâbus gibi geçti. Ancak Rachael ve yaşıtı iki kız için adalet geç de olsa yerini bulacaktı.