AYM Başkanı Özkaya’dan ‘ahiret’le adalet vurgusu: Hassas teraziler bir gün kurulacak

Anayasa Mahkemesi 63. Kuruluş Yıldönümünü Coşkuyla Kutladı

Anayasa Mahkemesi, kuruluşunun 63. yıl dönümünü Dolmabahçe Sarayı’nda gerçekleştirilen bir törenle kutladı. Törene, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, yüksek yargı organı başkanları, üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı. Dolmabahçe Sarayı’na girişinde Erdoğan’ı, Anayasa Mahkemesi Başkanı Kadir Özkaya karşıladı.

Yapılan konuşmada, toplumun huzuru, iç barışı, refahı ve güvenliği için adaletin kritik bir unsuru olduğunu vurgulayan Kadir Özkaya, “Adaletli toplumlarda huzur ve insanlar arasındaki güven artar. Dolayısıyla toplumun düzeni ve bireylerin haklarının korunması açısından adalet son derece önemlidir.” şeklinde konuştu.

Haksızlığa Yer Yok

Özkaya, “Haksızlığa uğramış gibi davrananlara, hukuku kişisel çıkarları doğrultusunda kullanmaya çalışanlara ve kendi lehine olanı hak olarak görenlere prim verilmemelidir. Her zaman doğruluktan ayrılmadan hakka saygı gösterilmelidir. Yapılan iyilik ya da kötülük ne kadar küçük olursa olsun, bir gün karşımıza çıkacak ve sorumluluğumuzu hatırlatacaktır.” şeklinde devam etti.

Özkaya, sözlerini dinsel referanslarla destekleyerek, “Kur’an-ı Kerim, adaleti sağlayacak hassas terazilerin bir gün kurulacağını, bugün adaleti gerçekleştirmeye çalışarak, geçici olan bizlere de sıra geleceğini ve bir gün sorgulanacağımızı ifade ediyor. Bu nedenle bugünün kıymetini bilmeli ve adalet ve hukuk devleti prensiplerimizi dikkatle korumalıyız.” dedi.

Related Posts

İBB operasyonunda ikinci dalga… Deniz Yücel: ‘Bu hukuksuz soruşturmaların sebebi…’

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) yönelik ikinci dalga operasyonlara ilişkin açıklama yapan CHP Sözcüsü Deniz Yücel, “İstanbul’un muhafızlarına yönelik yapılan bu hukuksuz soruşturmaların sebebi, rant musluklarını kapatan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız, İstanbul’un şehremini, Cumhurbaşkanı adayımız Sayın Ekrem İmamoğlu ve yönetimidir” dedi.

Adana’da klima ustası üçüncü kattan düştü

Adana’da klima montajı yaparken dengesini kaybeden Halil Balcı, üç katlı binanın çatısından düşüp, yaralandı.

Elbise giyerken gözünü fermuara sıkıştırdı

Şanlıurfa’da inanılması zor bir olay yaşandı. Elbise giyen 15 yaşındaki kız, gözünü fermuara sıkıştırdı.

İzmir’de DAEŞ operasyonu: 11 tutuklama

İzmir’de silahlı terör örgütü DAEŞ’e yönelik operasyonda gözaltına alınan 13 şüpheliden 11’i tutuklandı.

Siirt-Bitlis yolunda feci kaza: 2 ölü

Siirt-Bitlis Karayolu’nda TIR ile minibüsün çarpıştığı kazada 2 kişi hayatını kaybetti, 1 kişi yaralandı.

Engin Ulusoy kimdir? İBB Eski Zabıta Daire Başkanı Engin Ulusoy neden gözaltına alındı?

İBB Eski Zabıta Daire Başkanı Engin Ulusoy gözaltına alındı. Engin Ulusoy kimdir? İBB Eski Zabıta Daire Başkanı Engin Ulusoy neden gözaltına alındı?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir