Konut ve ulaşımda fahiş fiyat alarmı: Yetkililerden acil denetim talebi

İstanbul depremi sonrası yeni ev arayışları ve fahiş fiyat artışları

İstanbul’da yaşanan depremler sonrası vatandaşlar arasında büyük bir panik hakim. Kimi vatandaşlar oturdukları evlerin güvenli olmadığı endişesiyle yeni ve depreme dayanıklı ev arayışına girdi. Diğer yandan, bazı vatandaşlar yaşadıkları paniği atlatmak için şehir dışındaki yakınlarına gitmek için harekete geçti.

Durumun bu şekilde olmasıyla birlikte, süreçten faydalanmak isteyen bazı fırsatçılar, fiyatlarda fahiş artışlar yapmaya başladı. Tüketicilerden gelen şikayetler üzerine konuşan Tüketiciler Derneği (TÜDER) Genel Başkanı Levent Küçük, durumu anlattı ve fırsatçılara karşı vatandaşları uyardı.

Depremler sebebiyle geçmiş olsun dileklerini ileten Küçük, “Deprem sonrası özellikle yeni yapılmış binalarda, zemin olarak daha sağlam yerlerde ev ve kiralık fiyatlarında fahiş artış olduğuna dair şikayetler aldık. Bunlar kesinlikle deprem fırsatçılığıdır. Piyasada talebin artmasına bağlı olarak makul fiyat artışı olabilir ancak bu durumu kötüye kullanarak yüksek fiyat artışı yapanlara asla izin verilmemeli” dedi.

Ticaret Bakanlığından sıkı denetim istediklerini belirten Küçük, “Emlakçılar Odası, Ticaret Odası gibi kuruluşların da bu konuda makul fiyat politikalarına destek olması ve kötü niyetli uygulamalara engel olması gerekir” dedi.

Tüketicilere bilinçli olma çağrısı

Küçük, tüketicilere bilinçli olmaları çağrısında bulunarak, “Panik havasına kapılmadan hareket etmeliyiz. Sağlam binalarda oturmak istesek de kötü niyetli satıcılara kanmamalıyız” dedi. Daha temkinli olunması gerektiğini vurgulayan Küçük, piyasaların dengelenmesini beklemekte yarar olduğunu belirtti.

Küçük, “Eğer fahiş fiyat artışı yapan emlakçılar varsa bunları bildirmeli ve şikayet etmeliyiz. Bu bilgiyle Ticaret Bakanlığına ve meslek odalarına başvurarak gereken adımların atılmasını sağlamalıyız” dedi.

GSM operatörlerine çağrı

Fahiş fiyatlarla ilgili uyarılarda bulunan Küçük, “Otobüs biletlerinde ve konut fiyatlarında ciddi artışlar var. Ancak diğer ürünlerde şikayet almıyoruz. Vatandaşların GSM operatörlerine ilişkin şikayetleri var. Operatörlerin iletişimi kesilmemesi için yatırım yapmalarını istiyoruz. Vatandaşların da paniklememesi, internet tabanlı uygulamaları tercih etmeleri önemli” dedi.

Related Posts

Amerikalı dev banka tarih verdi: Türkiye ekonomisindeki tehlikeyi açıkladı

Bank of America ekonomistleri, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) faiz indirimi konusunda tahminini güncelledi. Haziran ayında yapılması beklenen ilk faiz indiriminin, enflasyonun yukarı yönlü bir sürpriz yapması halinde Temmuz ayına …

Bakanlıktan İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne 3,7 milyon TL ceza

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ekipleri, İzmir’in Tire ilçesinde, açık alanda vahşi depolama yaptığı belirlenen İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne 3 milyon 739 bin 452 TL ceza uyguladı.

Uber, Trendyol GO’nun %85’ini satın aldı

Uber Technologies, Türkiye’nin önde gelen çevrimiçi teslimat platformu Trendyol Go’nun yüzde 85 hissesini 700 milyon dolar nakit karşılığında satın almak için anlaşma sağladı. İşlemin, entegrasyon sonrasında Uber’in büyümesine katkı sağlaması ve yılın ikinci yarısında tamamlanması bekleniyor. 

Rekabet Kurumu onayladı; N11 artık Birleşik Arap Emirlikleri sermayeli

Rekabet Kurumu onayladı; N11 artık Birleşik Arap Emirlikleri sermayeli

Günlük elektrik üretim ve tüketim verileri açıklandı

Türkiye’de dün günlük bazda 856 bin 508 megavatsaat elektrik üretildi, tüketim ise 858 bin 737 megavatsaat oldu.

Bilişim sektöründe hedef, ihracatı 10 yıl içinde 15 milyar dolara çıkarmak

Türkiye bilişim sektörü, özellikle bankacılık, finans ve teknoloji alanlarındaki başarısıyla yıllık yaklaşık 5 milyar dolar olan ihracatını 10 yıl içinde 15 milyar dolara çıkarmayı hedefliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir