Spotify Türkiye için acele etmiyor

Spotify, Yapay Zekâ Destekli Çalma Listesi Özelliğini Dünya Geneline Sunuyor

Müzik akış platformu Spotify, son duyurusunda yapay zekâ destekli çalma listesi özelliğini Afrika, Asya, Avrupa ve Karayipler’e kadar olan 50’den fazla ülkeye kullanıma sunduğunu açıkladı.

Android ve iOS cihazlarında beta olarak sunulan bu yenilikçi özellik sayesinde, kullanıcılar yazdıkları komutlara göre özelleştirilmiş çalma listeleri oluşturabiliyorlar. Örneğin, “Beni motive edecek antrenman müzikleri” gibi bir komut verildiğinde, yapay zekâlı araç bu talebe uygun bir liste hazırlıyor.

Komutlar arasında müzik türü, dönemi, renkleri, emojileri ve hatta film karakterlerini belirtmek de mümkün. Spotify, bu özelliği ilk kez 2024 yılında Premium abonelerine Birleşik Krallık ve Avustralya’da sunmuştu. Daha sonra ABD, Kanada, İrlanda ve Yeni Zelanda gibi ülkelerde kullanıma açmıştı.

Yeni duyuru ile birlikte, bu özellik artık 50’den fazla ülkeye ulaşmış durumda. Bu ülkeler arasında Antigua ve Barbuda, Jamaika, Güney Afrika, Filipinler, Tanzanya gibi ülkeler de bulunuyor.

Önümüzdeki dönemde, Spotify’un yapay zekâ destekli çalma listesi özelliğinin Türkiye pazarına da giriş yapması merak konusu. Müzikseverler, bu yenilikçi özelliği heyecanla bekliyor olacaklar.

Related Posts

OPPO’dan akıllı telefonlara yapay zeka devrimi

OPPO, Breeno isimli yapay zekâ asistanına entegre ettiği “derin yürütme” özelliğiyle dikkat çekiyor. Bu sistem, kullanıcıların yalnızca tek bir cümle yazarak profesyonel raporlar oluşturmasına olanak tanıyor. Şirketin geliştirdiği AndesGPT ve ColorOS …

Tesla’nın robotaksileri yola çıktı

Sürücüsüz araç teknolojisinde çığır açan hamleleriyle bilinen Tesla, Teksas’ın hareketli şehri Austin’de robotaksi hizmetini başlattı. Sabahın erken saatlerinde Reuters muhabirleri tarafından South Congress Caddesi üzerinde sürücüsüz Tesla Model Y …

İkinci el araç satışında model bazında değer kaybettiren renkler!

ABD merkezli iSeeCars uzmanlarının gerçekleştirdiği araştırma, ikinci el araç satışlarında renk seçiminin, teknik özellikler kadar belirleyici olduğunu ortaya koydu.

Siyasetin yeni oyuncusu: Yapay zeka

Yapay zeka (YZ), modern dünyanın en güçlü araçlarından biri olarak siyaset sahnesinde giderek daha fazla yer buldu. Seçim kampanyalarından veri analizine, kamuoyu manipülasyonundan sınır güvenliğine kadar geniş bir yelpazede etkili olan YZ, hem …

Apple ilk defa bir oyun stüdyosu satın aldı

iPhone üreticisinin ilk defa oyun stüdyosunu satın alması, Game Center’ın yepyeni bir formatla geri döneceğinin işareti olabilir.

Microsoft’tan açık kod hamlesi: WSL kaynak kodları erişime açıldı

Microsoft, geliştirici konferansı Build 2025 kapsamında önemli bir duyuruda bulundu. İlk kez Mart 2016’da tanıtılan Windows Subsystem for Linux (WSL), yaklaşık dokuz yıl sonra açık kaynak hale getirildi. Microsoft, kaynak kodları GitHub üzerinden …