Malatya Esnafı Kredi Desteği Bekliyor

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Deprem Sonrası Destek Bekliyor

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, deprem sonrası ciddi ekonomik kayıplar yaşayan esnafın, tüccarın ve sanayicinin toparlanma mücadelesinin devam ettiğini belirtti. Başkan Sadıkoğlu, “Deprem bölgesi olarak faizsiz ve uzun vadeli kredi desteğine ihtiyacımız var” dedi.

Halkbank Bölge Koordinatörü Tuncay Baytaşoğlu ve beraberindeki heyet, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti. Başkan Sadıkoğlu ve Odanın yönetim ve meclis üyeleriyle görüşen Baytaşoğlu, iş insanlarının taleplerini dinledi.

Başkan Sadıkoğlu, esnafın, tüccarın ve sanayicinin deprem sonrası ciddi ekonomik kayıplar yaşadığını vurgulayarak, “Malatya iş dünyası olarak deprem sonrası ciddi ekonomik kayıplar yaşadık. Üyelerimiz hala toparlanma mücadelesi gösteriyor. Beklentimiz olan finans desteği şehrimizin ekonomik ve sosyal yönden hızla toparlanabilmesi adına büyük önem taşıyor” diye konuştu.

Başkan Sadıkoğlu, deprem bölgesi olarak faizsiz ve uzun vadeli kredi desteğine ihtiyaç olduğunu vurgulayarak, “Hükumetimizden ve finans sektöründen talebimiz kredi musluklarını açmalarıdır. Şemsiye yağmur yağarken lazım” ifadelerini kullandı.

– Malatya

Related Posts

Amerikalı dev banka tarih verdi: Türkiye ekonomisindeki tehlikeyi açıkladı

Bank of America ekonomistleri, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) faiz indirimi konusunda tahminini güncelledi. Haziran ayında yapılması beklenen ilk faiz indiriminin, enflasyonun yukarı yönlü bir sürpriz yapması halinde Temmuz ayına …

Bakanlıktan İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne 3,7 milyon TL ceza

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ekipleri, İzmir’in Tire ilçesinde, açık alanda vahşi depolama yaptığı belirlenen İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne 3 milyon 739 bin 452 TL ceza uyguladı.

Uber, Trendyol GO’nun %85’ini satın aldı

Uber Technologies, Türkiye’nin önde gelen çevrimiçi teslimat platformu Trendyol Go’nun yüzde 85 hissesini 700 milyon dolar nakit karşılığında satın almak için anlaşma sağladı. İşlemin, entegrasyon sonrasında Uber’in büyümesine katkı sağlaması ve yılın ikinci yarısında tamamlanması bekleniyor. 

Rekabet Kurumu onayladı; N11 artık Birleşik Arap Emirlikleri sermayeli

Rekabet Kurumu onayladı; N11 artık Birleşik Arap Emirlikleri sermayeli

Günlük elektrik üretim ve tüketim verileri açıklandı

Türkiye’de dün günlük bazda 856 bin 508 megavatsaat elektrik üretildi, tüketim ise 858 bin 737 megavatsaat oldu.

Bilişim sektöründe hedef, ihracatı 10 yıl içinde 15 milyar dolara çıkarmak

Türkiye bilişim sektörü, özellikle bankacılık, finans ve teknoloji alanlarındaki başarısıyla yıllık yaklaşık 5 milyar dolar olan ihracatını 10 yıl içinde 15 milyar dolara çıkarmayı hedefliyor.