ABD’de Trump yönetiminden federal kurumlara ‘cinsiyet’ talimatı

ABD’de Donald Trump yönetimi, “erkek ve kadın olarak sadece iki cins vardır” şeklindeki resmi politikasının bir uzantısı olarak federal çalışanlara gönderdiği yönergede, çalışanların e-posta imzalarında kullandıkları ve “cinsiyet farklılığına” atıf yapan tüm zamirlerin mesai bitimine kadar kaldırılmasını istedi.

Amerikan ABC News kanalında yer alan habere göre Trump yönetimi, hükümetteki “çeşitlilik, eşitlik ve kapsayıcılık” uygulamalarını kaldırmaya devam ediyor.

YÖNETİMDEN KURUMLARA TALİMAT

Habere göre birçok federal kurum, bugün çalışanlarına gönderdiği yönergeyle, mesai bitimine kadar e-postalarında kullandıkları cinsiyet belirten tüm zamirleri kaldırmaları talimatını verdi.

Buna göre çalışanlar, e-posta imzalarında kullandıkları erkekler için “o/onun” (he/him), kadınlar için “o/onun” (she/her), erkek ve kadın dışındaki diğer cinsiyet tanımlamalarına atıfla “onlar/onların” (they/them) şeklindeki zamirleri ve diğer tanımlamaları kullanamayacak.

Böylelikle Trump yönetimi, ABD’de özellikle trans ve eşcinsel bireylerin kullandığı ya da bu kişilerin tercihine saygı duyulduğuna atıfla kullanılan zamirlerin federal kurumlarda kullanımına son vermiş olacak.

Related Posts

AYM istedi bahanesiyle 200 PKK’lıya jet tahliye

Diyarbakır’daki Ağır Ceza Mahkemeleri yoğun bir mesai yaparak AYM’nin kararlarına uyarak 200’ü aşkın PKK hükümlüsünü serbest bıraktı. Tahliyelerin ‘Terörsüz Türkiye’ sürecine denk gelmesi dikkat çekti.

Bisikletli Kadın Trafik Kazasında Hayatını Kaybetti

Foça’da otomobilin çarptığı bisiklet sürücüsü Aynur Taymaz yaşamını yitirdi; sürücü gözaltında.

Sağlık alanına ilişkin düzenlemeleri içeren kanun teklifi, Meclis’ten geçti

Sağlık alanına ilişkin düzenlemeleri içeren kanun teklifi, Meclis’ten geçti

Konya’da AK Parti Teşkilat Akademisi Eğitim Programı düzenlendi

Konya’da çok sayıda partilinin katılımıyla AK Parti Teşkilat Akademisi Eğitim Programı düzenlendi.

Sakarya Nehri’ne giren iki çocuk suda kayboldu

Eskişehir’in Sarıcakaya ilçesinde serinlemek için Sakarya Nehri’ne giren iki çocuk suda kayboldu.

Beşiktaş transferini iptal etmişti! Kyle Walker-Peters, Premier Lig’de kaldı

Daha önce Beşiktaş ile anlaşmaya varan ancak çeşitli bahanelerle Türkiye’ye gelmemesi sonrası transferi iptal edilen Kyle Walker-Peters, Premier Lig ekibi West Ham United’a transfer oldu.