Van’da Alabalık Üretimi Artıyor

Van’da Çiftlik Balıkçılığı Teşvik Ediliyor

Van’da Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında sağlanan teşviklerle sayıları artan tesislerde yılda 4 bin ton alabalık üretimi yapılıyor. Van Gölü’nde yaşayan inci kefali sayesinde balıkçılığın önemli bir geçim kaynağı haline geldiği kentte, devletin sağladığı desteklerle çiftlik balıkçılığı da gelişiyor.

Gürpınar, Çatak, Erciş, Muradiye ve Bahçesaray ilçelerindeki akarsu ve barajlara kurulan alabalık üretim tesisleri, bölgenin ekonomik kalkınmasına ve balıkçılığın gelişmesine katkıda bulunuyor. Tarım ve Orman Bakanlığınca Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında sağlanan hibe desteklerle kurulan tesislerde yıllık yaklaşık 4 bin ton alabalık ve 45 milyon alabalık yavrusu üretiliyor.

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Bünyamin Hakan, ilde uygulanan devlet teşvikleriyle balık üretiminin her geçen gün yaygınlaştığını ifade etti. Kentin inci kefali ve alabalık potansiyelini korumak amacıyla yapılan çalışmalara değinen Hakan, “Su kaynakları bakımından zengin olan ilimizde devlet teşvikleriyle sayıları artan tesislerde yılda 4 bin ton alabalık ve 45 milyon yavru balık üretiliyor. Son 5 yılda desteklerden faydalanan 405 kişiye yaklaşık 8 milyon 112 bin lira ödeme yapıldı.” şeklinde konuştu.

Bölgede balıkçılığın önemli bir geçim kaynağı haline geldiğini belirten Hakan, “Van Gölü’nün etrafında önemli su kaynaklarına sahibiz. Bakanlığımızın destekleriyle tesislerimizi en iyi noktaya taşıyacağız. Binlerce insanımızın ekmek kapısı olan bu kaynaklarımızı koruyoruz. Gürpınar ilçesindeki bir alabalık tesisine Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında yaklaşık 5 milyon hibe desteği verildi. Üreticilerimizin her zaman yanındayız.” dedi.

Gürpınar ilçesinde 240 ton balık kapasiteli tesisin sahibi Ferdi Öztunç, çevre illerin alabalık ihtiyacını karşıladıklarını ve yılda 240 ton alabalık ürettiklerini belirtti. Öztunç, Tarım ve Orman Bakanlığından aldıkları destekle balıkçılıklarını geliştirmeyi hedeflediklerini ve ekonomiye katkı sunmayı amaçladıklarını vurgulayarak, “Geçen yıl aldığımız yaklaşık 5 milyon lira hibe desteğiyle tesisimizi büyüttük. Hedefimiz daha fazla üretim yapmak.” açıklamasında bulundu.

Related Posts

Amerikalı dev banka tarih verdi: Türkiye ekonomisindeki tehlikeyi açıkladı

Bank of America ekonomistleri, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) faiz indirimi konusunda tahminini güncelledi. Haziran ayında yapılması beklenen ilk faiz indiriminin, enflasyonun yukarı yönlü bir sürpriz yapması halinde Temmuz ayına …

Bakanlıktan İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne 3,7 milyon TL ceza

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ekipleri, İzmir’in Tire ilçesinde, açık alanda vahşi depolama yaptığı belirlenen İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne 3 milyon 739 bin 452 TL ceza uyguladı.

Uber, Trendyol GO’nun %85’ini satın aldı

Uber Technologies, Türkiye’nin önde gelen çevrimiçi teslimat platformu Trendyol Go’nun yüzde 85 hissesini 700 milyon dolar nakit karşılığında satın almak için anlaşma sağladı. İşlemin, entegrasyon sonrasında Uber’in büyümesine katkı sağlaması ve yılın ikinci yarısında tamamlanması bekleniyor. 

Rekabet Kurumu onayladı; N11 artık Birleşik Arap Emirlikleri sermayeli

Rekabet Kurumu onayladı; N11 artık Birleşik Arap Emirlikleri sermayeli

Günlük elektrik üretim ve tüketim verileri açıklandı

Türkiye’de dün günlük bazda 856 bin 508 megavatsaat elektrik üretildi, tüketim ise 858 bin 737 megavatsaat oldu.

Bilişim sektöründe hedef, ihracatı 10 yıl içinde 15 milyar dolara çıkarmak

Türkiye bilişim sektörü, özellikle bankacılık, finans ve teknoloji alanlarındaki başarısıyla yıllık yaklaşık 5 milyar dolar olan ihracatını 10 yıl içinde 15 milyar dolara çıkarmayı hedefliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir