Malazgirt’te Süt Toplama Merkezi Projesi

Malazgirt İlçesine Süt Toplama Merkezi Kuruluyor

Malazgirt ilçesinde Vali Avni Çakır liderliğinde gerçekleştirilen proje kapsamında, 24 milyon 480 bin TL’ye mal olacak Süt Toplama Merkezi kuruluyor. Muş Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) ile Malazgirt Ziraat Odası Başkanlığı arasında yürütülen proje, Avrupa Birliği (AB) ve Türkiye’nin eş finansman desteğiyle hayata geçiriliyor.

Proje kapsamında imzalanan protokole göre, Malazgirt Süt Toplama Merkezi günlük 30 ton süt toplama kapasitesine sahip olacak. Bu proje sayesinde bölgedeki süt üreticilerinin ürünlerini daha verimli bir şekilde değerlendirmesi ve ekonomik kalkınmaya katkıda bulunması hedefleniyor.

Hanoğlu köyüne kurulacak olan Merkez için 12 milyon 277 bin 331,07 TL hibe ödemesi yapılacak. Proje, Muş ilinde soğutulmuş çiğ süt bilincinin oluşturulması, kaliteli çiğ süt üretimi, sokak sütçülüğünün azaltılması, süt üreticilerinin karlılığının artırılması ve Malazgirt ilçesinde hayvancılık sektörünün geliştirilmesi amaçlarını taşıyor.

Malazgirt Süt Toplama Merkezi projesi ile ilgili açıklamalarda bulunan Vali Avni Çakır, projenin bölgedeki hayvancılık potansiyelini değerlendirmeyi hedeflediğini belirterek, proje ile ilgili detaylı bilgiler verdi. Çakır, projenin başarılı bir şekilde tamamlanması için gerekli tüm adımların atılacağını ifade etti.

Malazgirt Ziraat Odası Başkanı Tahsin Kılıç ve Muş İl Genel Meclisi Üyesi Sait Yıldırım da proje sürecinde önemli desteklerini belirtirken, TKDK Muş Koordinatörü Bünyamin Süne de projenin başarılı bir şekilde yürütülmesi için ellerinden geleni yapacaklarını vurguladılar. Projenin hayırlı ve başarılı olması temennisinde bulunan yetkililer, bölgedeki hayvancılığın gelişmesine önemli katkılar sunmayı amaçladıklarını ifade ettiler.

Malazgirt Süt Toplama Merkezi projesi, bölgedeki hayvancılık sektörünün gelişimine büyük katkı sağlayacak ve süt üreticilerinin ekonomik anlamda daha güçlü olmalarına olanak tanıyacak. Proje, hayvancılık konusundaki imkanların artırılması ve bölgenin ekonomik kalkınmasına önemli bir destek olacak.

Related Posts

Amerikalı dev banka tarih verdi: Türkiye ekonomisindeki tehlikeyi açıkladı

Bank of America ekonomistleri, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) faiz indirimi konusunda tahminini güncelledi. Haziran ayında yapılması beklenen ilk faiz indiriminin, enflasyonun yukarı yönlü bir sürpriz yapması halinde Temmuz ayına …

Bakanlıktan İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne 3,7 milyon TL ceza

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ekipleri, İzmir’in Tire ilçesinde, açık alanda vahşi depolama yaptığı belirlenen İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne 3 milyon 739 bin 452 TL ceza uyguladı.

Uber, Trendyol GO’nun %85’ini satın aldı

Uber Technologies, Türkiye’nin önde gelen çevrimiçi teslimat platformu Trendyol Go’nun yüzde 85 hissesini 700 milyon dolar nakit karşılığında satın almak için anlaşma sağladı. İşlemin, entegrasyon sonrasında Uber’in büyümesine katkı sağlaması ve yılın ikinci yarısında tamamlanması bekleniyor. 

Rekabet Kurumu onayladı; N11 artık Birleşik Arap Emirlikleri sermayeli

Rekabet Kurumu onayladı; N11 artık Birleşik Arap Emirlikleri sermayeli

Günlük elektrik üretim ve tüketim verileri açıklandı

Türkiye’de dün günlük bazda 856 bin 508 megavatsaat elektrik üretildi, tüketim ise 858 bin 737 megavatsaat oldu.

Bilişim sektöründe hedef, ihracatı 10 yıl içinde 15 milyar dolara çıkarmak

Türkiye bilişim sektörü, özellikle bankacılık, finans ve teknoloji alanlarındaki başarısıyla yıllık yaklaşık 5 milyar dolar olan ihracatını 10 yıl içinde 15 milyar dolara çıkarmayı hedefliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir