350 milyon lirayı duyan Batman’a akın etti

Sason Çilek Üretimi Batman’da Yükselişte!

Batman’ın Sason ilçesinde 2007 yılında, 4 aile tarafından 15’er dekarlık alanda başlayan çilek üretimi, devlet desteğiyle büyük bir başarıya dönüştü. Bu destekler sayesinde çilek üretimi hızla artarak 2025 yılında bin 500 dekarlık alana ve 400 aileye ulaştı.

Sason çileği, 2018 yılında Coğrafi İşaret alarak tescillendi ve bölge halkının önemli bir geçim kaynağı haline geldi.

Batman’ın Çilek Cenneti: Sason Çileği

Batman Valisi Ekrem Canalp, Sason çileğinin ekonomiye yıllık 350 milyon lira net katkı sağladığını belirterek, bölgenin önemli bir geçim kaynağı haline geldiğini vurguladı. Canalp, “400 ailemiz sadece çilek üretimiyle geçimlerini sağlıyor. Bu başarı, bölgede işsizliğin azalmasına da katkı sağlıyor” dedi.

Vali Canalp, Sason çileğinin kentte yarattığı değişimi ve gelecek planlarını açıkladı. Oymataş Gıda İhtisas OSB’nin tamamlanmasıyla çilek ürünlerinin uluslararası pazarlara da sunulacağını belirten Canalp, “Yakında 5 bin 700 ton çilek üretebileceğiz ve bu ürünleri farklı şekillerde tüketicilere sunacağız” diye konuştu.

Sason Çileği: Lezzet ve Bereketin İzi

Sason çileği, bölgede ve komşu illerde yoğun bir şekilde tüketiliyor ve ulusal pazarda da talep görüyor. Bu durum, bölgedeki köylerin ana geçim kaynağı haline gelmesini sağlıyor.

Çiftçilerden Emrullah Işık, ailesinin tütün üretimiyle uğraştığını ancak devlet desteğiyle çilek üretimine geçtiklerini belirterek, “İlçemizde yaklaşık 400 çiftçi, çilek tarımıyla geçimini sağlıyor. Ürettiklerimizle hem ülkemize hem de ilçemize ekonomik katkı sağlıyoruz. Devletin destekleriyle daha fazla üretim yapacağımıza inanıyoruz” dedi.

Sason çileği, Batman ve Türkiye ekonomisine büyük bir güç kazandırıyor. Lezzeti ve bereketiyle ön plana çıkan bu ürün, çiftçilere istikrarlı bir gelir kaynağı sunmaya devam ediyor.

Related Posts

Hasatta gençler var!

Genç nüfusun tarımsal üretimde yer alması için bakanlıklar ortak projelerle kolları sıvadı. Gençlik ve Spor Bakanlığı, tarım sektöründe yenilikçi girişimciliği teşvik etmek amacıyla ‘Fikirden Hasada’ kampları başlatıyor. 81 ilde 16-25 yaş arası tüm gençler bu kampa başvurabilecek.

Son dakika: Merkez Bankası faiz kararını açıkladı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) politika faizini yüzde 46 seviyesinde sabit bıraktı. 

Avrupa’nın tüketim mal ve hizmetlerinde en pahalı ülkesi belli oldu

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2024 yılına ilişkin “Satınalma Gücü Paritesi, Hanehalkı Nihai Tüketim Harcamaları” sonuçlarını açıkladı.

Yeme-içme devi dur durak bilmiyor! 180 yeni restoranla 5.000 istihdam sağlayacak

Şirketten yapılan açıklamaya göre, TAB Gıda, 2025’te de sürdürülebilir büyümesine devam ediyor. Franchise yatırımcılarına sunduğu cazip fırsatlar ve gıda işletmeciliği konusundaki ihtiyaçlarının tamamına yakınını kendi bünyesinde çözebilen …

Dolar ve euroda son durum ne? Piyasalarda son durum! (18 Haziran 2025)

Dolar güne 39,5290 liradan, euro ise 45,4770 liradan başladı. İstanbul Kapalıçarşı’da dolar 39,5270 liradan alınıyor, 39,5290 liradan satılıyor; euro ise 45,4750 liradan alınıp 45,4770 liradan satılıyor. Önceki kapanışta dolar 39,38 lira, euro 45,61 …

Bakan Kacır duyurdu: Harita ve navigasyon uygulamalarının geliştirilmesi için düğmeye basıldı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, konum tabanlı hizmetler alanında milli çözümlerin geliştirilmesi ve inovatif uygulamaların önünün açılması hedefiyle “Harita ve Navigasyon Uygulaması Geliştirme Projeleri Çağrısı”nı açtıklarını duyurdu.